Το best buy premium αυτοκίνητο των 21.911 ευρώ!

Μια εταιρεία της οποίας το όνομα είναι ταυτισμένο με την πολυτέλεια, την ασφάλεια και την τεχνολογία αιχμής, μας αποδεικνύει πως το premium δεν είναι απαραίτητο να πωλείται σε υψηλή τιμή! Κάτι που αποδεικνύεται περίτρανα με το αυτοκίνητο που θα σας περιγράψουμε παρακάτω, μιας και έχει πολύ λογικό κόστος απόκτησης για τα όσα προσφέρει και μάλιστα χωρίς να γίνεται η παραμικρή έκπτωση σε εξοπλισμό άνεσης κι ασφάλειας!

Με όλα αυτά τα προτερήματα, η πρώτη θέση στην κατηγορία του με μέχρι στιγμής 1.327 πωλήσεις μόνο έκπληξη δεν μας προκαλεί. Πέρα από την απτή ποιότητα, ένα ακόμα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα αγοράς είναι η ευρεία γκάμα κινητήρων (βενζίνη, πετρέλαιο & plug-in hybrid), αλλά και το γεγονός πως προσφέρεται με δυο τύπους αμαξώματος (hatchback & sedan), καλύπτοντας έτσι όλα τα γούστα! Ο λόγος για τη Mercedes Α-Class, με την τιμή της αρχικής έκδοσης Α 160 των 109 ίππων να ξεκινάει από τα 21.911 ευρώ! Για όσους επιθυμούν το sedan αμάξωμα τότε θα πρέπει να επιλέξουν την Α 180 με τους 136 ίππους με τιμή από 27.617 ευρώ. Εξοπλιστικά τώρα τα έχει όλα και πιο συγκεκριμένα διαθέτει: 7 αερόσακους, τα συστήματα αυτόνομης πέδησης και διατήρησης της λωρίδας, κάμερα οπισθοπορείας, ψηφιακό πίνακα οργάνων και σύστημα πολυμέσων MBUX με οθόνες 7 ιντσών, ηλεκτρικές ανέσεις, κλιματισμό, το σύστημα Dynamic Select (με τις επιλογές Comfort, Sport και Individual) και ζάντες αλουμινίου.

Αστεράτη εμφάνιση!

Η A-Class ξεχειλίζει από δυναμισμό και ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το έντονα χαμηλωμένο ρύγχος, συνδυαστικά με τους λεπτούς προβολείς με το LED περίγραμμα. Στο σύνολο ο αιχμηρός σχεδιασμός της A-Class ενισχύει την πολυτέλεια, έχοντας παράλληλα και ένα έντονο σπορ παρουσιαστικό. Τέλος, άξιο αναφοράς είναι το οπίσθιο τμήμα του αυτοκινήτου και ιδιαίτερα τα φωτιστικά σώματα που θυμίζουν σταγόνα.

Εσωτερικό αντάξιο του ονόματος Mercedes

Η καμπίνα της Α-Class παρέχει την πολυτέλεια που αναμένει κανείς από ένα αυτοκίνητο της γερμανικής μάρκας. Η επιλογή των μαλακών υλικών έχει γίνει με τη δέουσα προσοχή, όπως και η διαδικασία της συναρμογής. Στην βάση της κεντρικής κονσόλας υπάρχουν τα χειριστήρια αεροπορικού τύπου και το touchpad για το σύστημα infotainment. Βέβαια, το τελευταίο ο χρήστης μπορεί να το «δουλέψει» και μέσω της οθόνης αφής, αλλά και με φωνητικές εντολές. Κανένα παράπονο δεν θα έχετε και από τον τομέα των χώρων, όπου δυο ενήλικες επιβάτες θα βολευτούν με άνεση στις πίσω θέσεις. Ο χώρος αποσκευών έχει χωρητικότητα 370 λίτρα και διαθέτει πλήρως εκμεταλλεύσιμο σχήμα.

Ικανοποιητικός κινητήρας και άριστη οδική συμπεριφορά!

Κάτω από το καπό της Mercedes Α 160 φιλοξενείται o υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας με χωρητικότητα 1.33 λτ., με τη δύναμη 109 ίππων. Η λειτουργία του είναι πολιτισμένη, ενώ δεν θα έχετε κανένα παράπονο σε ότι αφορά την ελαστικότητά του, καθότι τραβάει δυνατά από χαμηλά (180 Nm ροπή στις μόλις 1.375 σ.α.λ.) δίνοντας την εντύπωση πως έχετε περισσότερη δύναμη στο δεξί πεντάλ!

Στο δρόμο τώρα, η A 160 καταφέρνει αμέσως να κερδίσει την εμπιστοσύνη σας με την ισορροπημένη και ασφαλή παράλληλα οδική συμπεριφορά της! Η άνεση από την ανάρτηση είναι υψηλού επιπέδου, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα και την απαραίτητη σταθερότητα τόσο στις υψηλές ταχύτητες των αυτοκινητοδρόμων, όσο και σε δρόμο με στροφές. Πολύ καλό και το σύστημα παραμετροποίησης με τις επιλογές ComfortSport και Individual. Κάθε μία από αυτές τις επιλογές διαμορφώνει ανάλογα το σύνολο, αφού επεμβαίνει σε κινητήρα και τιμόνι.

Get it on Google Play Download on the App Store