To mini maxi αυτοκίνητο των 12.290 ευρώ

Είναι γεγονός πως τα mini μοντέλα πόλης έχουν βελτιωθεί κατά πολύ προσφέροντας πλέον ανέσεις και τεχνολογία που μερικά χρόνια πριν τα βρίσκαμε σε αυτοκίνητα μεγαλύτερης κατηγορίας.

Όμως η Hyundai με το i10 έχει κάνει το κάτι παραπάνω, προσφέροντας ένα ολοκληρωμένο αυτοκίνητο πόλης με τιμή που ξεκινάει από τα 11.490 ευρώ για την αρχική έκδοση Fresh. Η αμέσως επόμενη, η Style με τιμή από 12.290 ευρώ, τα έχει όλα και συμφέρει! Σε όσα διαβάσετε παρακάτω, προσθέστε πως όλα τα i10 συνοδεύονται με εργοστασιακή εγγύηση πέντε ετών απεριορίστων χιλιομέτρων, συν 5 χρόνια δωρεάν οδική βοήθεια και 5 χρόνια δωρεάν ετήσιο τεχνικό έλεγχο. Στα του εξοπλισμού τώρα, ο υποψήφιος κάτοχος του i10 έχει στη διάθεσή του:

  • 6 αερόσακους
  • Ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός
  • Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους και θερμαινόμενους καθρέπτες
  • Αir condition
  • Δερμάτινο τιμόνι και λεβιέ ταχυτήτων
  • Infotainment με οθόνη αφής 8 ιντσών
  • Κάμερα οπισθοπορείας
  • Σύστημα προειδοποίησης εκτροπής λωρίδας
  • Σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας
  • Σύστημα προειδοποίησης μετωπικής σύγκρουσης
  • Σύστημα προειδοποίησης απόσπασης προσοχής οδηγού
  • Αυτόματη πέδηση
  • Αυτόματη ρύθμιση υψηλής σκάλας φώτων

To Hyundai i10 τάραξε για τα καλά τα νερά της κατηγορίας του, ανεβάζοντας τρομερά τον πήχη. Αυτό τόσο λόγω της δυναμικής και νεανικής του εμφάνισης, όσο και λόγω των αποδοτικών κινητήρων 1.0 & 1.2 λίτρων με απόδοση 67 και 84 ίππων αντίστοιχα. Στην κορυφή υπάρχει ο 1.000άρης τούρμπο με 100 ίππους, στην πιο σπορ έκδοση N Line. Ακόμα και από την βασική έκδοση των 67 ίππων, το Hyundai i10 εντυπωσιάζει αφού από την πρώτη επαφή δίνει την αίσθηση ενός μεγαλύτερου αυτοκινήτου. Η ολιστική αλλαγή του Hyundai i10 συγκριτικά με το παρελθόν του, προσφέρει έναν νέο σχεδιασμό τόσο εξωτερικά, όσο και εσωτερικά.

Η καμπίνα ξεχωρίζει με την ποιότητα κατασκευής, η οποία είναι πολύ καλή, όντας προσεγμένη σε κάθε εκατοστό της. Η συναρμολόγηση των σκληρών υλικών είναι άριστη και σε πείθει ότι θα αντέξει στο χρόνο, ενώ δεν υπάρχει το παραμικρό ψεγάδι σε επίπεδο συναρμογής. Ενδεικτικό του αναβαθμισμένου επιπέδου που προσφέρει το i10 είναι πως κάθε επιφάνεια είναι καλυμμένη με επένδυση και δεν υπάρχουν γυμνά μεταλλικά μέρη, όπως συμβαίνει σε άλλα μίνι αυτοκίνητα.

Ούτε σε επίπεδο χώρων θα έχετε το παραμικρό παράπονο, μιας και το Hyundai i10 προσφέρει άνεση στους επιβαίνοντες. Τέσσερις επιβάτες θα βολευτούν εύκολα, όπως κι οι αποσκευές τους στο διαθέσιμο χώρο των 252 λίτρων. Εδώ να πούμε πως όσοι επιλέξουν την πιο πλούσια έκδοση Distinctive, θα έχουν και πρακτικό διπλό δάπεδο.

Αποδοτικό κι ολιγαρκές μοτέρ

Κάτω από το αιχμηρό καπό του αρχικού Hyundai i10 υπάρχει ο 3κύλινδρος, ατμοσφαιρικός 1.000άρης κινητήρας με 67 ίππους και 96 Νm ροπής. Αυτός διαθέτει διπλούς εκκεντροφόρους επικεφαλής, διπλό συνεχώς μεταβαλλόμενο χρονισμό των βαλβίδων και αλουμινένιο μπλοκ και ξεχωρίζει για τη ραφιναρισμένη λειτουργία. Σύμφωνα με τη Hyundai το i10 απαιτεί 15 δλ. για φτάσει τα πρώτα 100 χλμ./ώρα, με το κοντέρ να τερματίζει στα 156 χλμ./ώρα. Η μέση κατανάλωση ανέρχεται στα 5,0-5,5 λτ./100 χλμ., σύμφωνα με το πρωτόκολλο μετρήσεων WLTP, με τις εκπομπές ρύπων να αγγίζουν τα 111 γρ./χλμ., που σημαίνει 0 τέλη κυκλοφορίας.

Χαίρεσαι να το οδηγείς!

Το Hyundai i10 είναι απολαυστικό σε κάθε είδους διαδρομή, είτε μιλάμε για αστικές διαδρομές, είτε εκτός των τειχών της πόλης. Είναι εξαιρετικά ισορροπημένο, με πολύ καλή ποιότητα κύλισης, με τη ρύθμιση της ανάρτησης να συνδυάζει κράτημα κι άνεση. Επίσης, είναι πολύ ευέλικτο, εύκολο στους χειρισμούς και ιδανικό για την πόλη. Όμως και σε επαρχιακό δίκτυο, το Hyundai i10 κινείται με περισσή άνεση, συνδυάζοντας ικανοποιητικό κράτημα, με την απαραίτητη ασφάλεια που αναζητά στις στροφές ο οδηγός του. Τα φρένα είναι δυνατά, με τις πιο πλούσιες εκδόσεις του (Premium και Distinctive), διαθέτει δισκόφρενα και στους πίσω τροχούς. Εξοπλιστικό στοιχείο που αρκετές φορές λείπει ακόμα και από αυτοκίνητα μεγαλύτερης κατηγορίας!

Get it on Google Play Download on the App Store