Το μοναδικό 4×4 σπορτίφ υβριδικό των 15.750 ευρώ!

Αυτή τη στιγμή υπάρχει στη μικρή κατηγορία μια εξαιρετική αγοραστική πρόταση, με ένα υβριδικό μοντέλο το οποίο προσφέρεται και με τετρακίνηση. Συνδυάζοντας έτσι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την οικονομία καυσίμου, με πολύ καλό κράτημα σε κάθε είδους διαδρομή!

Όλα τα παραπάνω είναι διαθέσιμα χωρίς να «αιμορραγεί» το πορτοφόλι του υποψήφιου αγοραστή, μιας κι η τιμή του ξεκινάει από τα 15.750 ευρώ, έπειτα κι από το όφελος  του Hybrid Ford U που προσφέρει η Suzuki. Δεν σας κρατάμε όμως άλλο σε αγωνία! Το μικρό και τετρακίνητο μοντέλο, δεν είναι άλλο από το νεανικό και σπορτίφ Suzuki Swift. Το δημοφιλές Swift προσφέρεται με τον 1.200άρη κινητήρα βενζίνης, τόσο ως 2κίνητο (από 13.190 ευρώ έπειτα από το όφελος Hybrid for U), όσο κι ως 4κίνητο (όπου και θα αναλύσουμε παρακάτω), με την επιλογή αυτή να συνοδεύεται αποκλειστικά με χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων. Όσοι θελήσετε την 4κίνητη έκφανση του αγαπητού Swift, αυτή προσφέρεται από την έκδοση GL+ και πάνω, με τον εξοπλισμό να ικανοποιεί και με το παραπάνω. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

  • 6 αερόσακους
  • Ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός
  • Ηλεκτρικούς καθρέπτες
  • Ηχοσύστημα
  • Αir condition
  • Αdaptive cruise control
  • Αυτόματη λειτουργία φώτων
  • Σύστημα infotainment με οθόνη αφής 7 ιντσών
  • Κάμερα οπισθοπορείας
  • Αισθητήρες παρκαρίσματος
  • Θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα
  • Αυτόματη λειτουργία μεγάλης σκάλας φώτων
  • Αυτόνομη πέδηση
  • Σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας
  • Σύστημα αναγνώρισης τυφλού σημείου (Blind Spot Monitor)
  • Σύστημα υποβοήθησης οπίσθιας διασταυρούμενης κυκλοφορίας (Rear Cross Traffic Alert)
  • Σύστημα προειδοποίησης εκτροπής αυτοκινήτου
  • Σύστημα αναγνώρισης πινακίδων κυκλοφορίας (Traffic Sign Recognition)
  • Ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών

Πρόθυμος κι ολιγαρκής σε καύσιμο ο 1.200άρης κινητήρας!

Το Swift όπως και στη 2κίνητη. έτσι και στην τετρακίνητη έκδοσή του κινείται από τον αποδοτικό και ήπια υβριδικό κινητήρα 1.2 λτ. Dualjet. Το μοτέρ αυτό ενσωματώνει μια ηλεκτρογεννήτρια ISG και μια αυτοφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου 10 Ah, που στο σύνολο τους βοηθούν τον κινητήρα κατά την εκκίνηση, αλλά και κατά την επιτάχυνση, μέσω της παροχής επιπλέον στιγμιαίας δύναμης 2,6 ίππων. Επιπρόσθετα έχει γίνει πολύ καλή δουλειά, κατά το σταμάτα – ξεκίνα του κινητήρα, μιας κι η ηλεκτρογεννήτρια επιτρέπει την αθόρυβη και ομαλή επανεκκίνηση του (Auto Start Stop). Η φόρτιση της μπαταρίας γίνεται αυτόματα, κάθε φορά που ο οδηγός φρενάρει ή σηκώνει το πόδι του από το πεντάλ του γκαζιού. Όλα τα παραπάνω προσφέρουν πέρα από οικονομία καυσίμου, εξοικονόμηση χώρου και βέλτιστη κατανομή βάρους, χαρακτηριστικά εξαιρετικά σημαντικά για ένα μικρό μοντέλο με τόση τεχνολογία πάνω του.

Η δύναμη του σοφιστικέ 1.200άρη κινητήρα ανέρχεται στους 83 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. και η ροπή αγγίζει τα 107 Nm από τις 2.800 σ.α.λ., με την ισχύ να καταλήγει και στους τέσσερις τροχούς μέσω χειροκίνητου κιβωτίου 5 σχέσεων. Η επιτάχυνση σε κάθε περίπτωση ικανοποιεί, με την απόδοση να απλώνεται γραμμικά σε όλο το φάσμα στροφών. Έτσι τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε 13,8 δλ., με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 170 χλμ./ώρα  και τη μέση κατανάλωση να είναι 5,4 λτ./100 χλμ.! Οι εκπομπές CO2 είναι 121 γρ./χλμ., νούμερο που εξασφαλίζει μηδενικά τέλη κυκλοφορίας.

Σε πάει παντού το Allgrip Auto

Tο σύστημα τετρακίνησης Allgrip Auto, επιτρέπει στον οδηγό του Suzuki Swift να κινείται άνετα και με ασφάλεια σε κάθε είδους διαδρομή. Διαθέτει συνεκτικό συμπλέκτη viscous, όπου όταν το σύστημα ανιχνεύσει απώλεια πρόσφυσης στους εμπρός τροχούς μεταφέρει αυτόματα τη ροπή στους πίσω. Ο συνεκτικός συμπλέκτης τοποθετείται πριν από το πίσω διαφορικό και μεταδίδει ροπή χρησιμοποιώντας πολλαπλούς δίσκους που περιβάλλονται από σιλικονούχο υγρό υψηλού ιξώδους. Όταν οι εμπρόσθιοι τροχοί περιστρέφονται με μεγαλύτερη ταχύτητα από τους πίσω, στο εσωτερικό του συμπλέκτη αναπτύσσεται θερμότητα λόγω τριβής η οποία αναγκάζει το σιλικονούχο υγρό να διασταλεί. Η πίεση που προκύπτει από τη διαστολή του εμπλέκει τους πολλαπλούς δίσκους και έτσι μεταφέρεται η ροπή στον πίσω άξονα.

Το ευχαριστιέσαι σε κάθε διαδρομή!

Ανέκαθεν το Suzuki Swift μιλούσε στην καρδιά του οδηγού, χαρακτηριστικό που το βρίσκουμε και στο ανανεωμένο Swift Hybrid 4WD. Η εξαιρετική κι άκαμπτη πλατφόρμα που «πατάει» το Swift, αλλά και η καλορυθμισμένη ανάρτηση προσφέρουν μια εξαιρετική οδική συμπεριφορά, η οποία ενισχύεται σε κάθε περίπτωση από το σύστημα τετρακίνησης. Το Swift κατορθώνει με άνεση να γίνει ο αχώριστος σύντροφός σας στην πιεσμένη καθημερινότητά σας, χάρη στην άριστη ευελιξία στην πόλη και τη μεγάλη ευκολία που παρέχει στους χειρισμούς. Αλλά κι όταν θελήσετε να απολαύσετε οδήγηση δεν θα σας αρνηθεί, μιας και τα πάει εξαιρετικά σε όποια διαδρομή κι αν του χαράξετε!

Νεανική καμπίνα με πολύ καλή εργονομία

Ακόμα ένα σημείο που ξεχωρίζει το Swift είναι στο εσωτερικό του. Σε αυτό διακρίνουμε το τριάκτινο μικρής διαμέτρου τιμόνι με το επίπεδο κάτω μέρος, τα δύο κυκλικά όργανα με την οθόνη 4,2 ιντσών ανάμεσα σε αυτά, καθώς και την οθόνη αφής των 7 ιντσών, η οποία συμπληρώνει το σύγχρονο τεχνολογικό προφίλ του Swift. Σε επίπεδο χώρων, το μικρό Suzuki είναι σε θέση να μεταφέρει στο πίσω κάθισμα δύο ενήλικα άτομα, χωρίς να κάνουν ιδιαίτερες παραχωρήσεις. Για τις αποσκευές, τα 265 λτ. επαρκούν για τις καθημερινές ανάγκες σας, αλλά και για μια εκδρομή.

Get it on Google Play Download on the App Store