Πως τo VW T-Cross «αποφεύγει» τις συγκρούσεις

Το πιο νέο και μικρό SUV μοντέλο της Volkswagen, το T-Cross είναι ένα από τα πιο ασφαλή αυτοκίνητα. Από την αρχική του κιόλας έκδοση εξοπλίζεται με πολυάριθμα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, τα οποία βοηθούν στην αντιμετώπιση ή ακόμα και την αποφυγή συγκρούσεων. Ας δούμε παρακάτω αναλυτικά ποια είναι αυτά:

Front Assist

Το σύστημα επιτήρησης περιβάλλοντος χώρου «Front Assist» με λειτουργία πέδησης ανάγκης City συμπεριλαμβανομένης αναγνώρισης πεζών και ποδηλάτων μπορεί, όταν υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος πρόσκρουσης, να βοηθήσει στη μείωση της σφοδρότητας του ατυχήματος ή – στην ιδανική περίπτωση – στην αποτροπή του ατυχήματος.

Rear Assist – Κάμερα οπισθοπορείας

Η κάμερα οπισθοπορείας «Rear View» σάς υποστηρίζει κατά την οπισθοπορεία. Η εικόνα της κάμερας στην οθόνη του συστήματος πολυμέσων εμφανίζει την περιοχή πίσω από το αυτοκίνητο. Κατά την οπισθοπορεία με έως 10 χλμ./ώρα το σύστημα μπορεί μέσω της λειτουργίας Emergency Braking, να αποτρέψει μια σύγκρουση ή να μειώσει τη σφοδρότητά της.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το Volkswagen T-Cross

Adaptive Cruise Control

Το σύστημα αυτόματης ρύθμισης ταχύτητας και απόστασης ACC (στάνταρ στη δεύτερη έκδοση Style) σάς βοηθά προαιρετικά να διατηρείτε μια ρυθμισμένη προηγουμένως από εσάς μέγιστη ταχύτητα καθώς και μια ασφαλή ελάχιστη απόσταση από το προπορευόμενο όχημα.

Blind Spot

Ο αισθητήρας τυφλού σημείου «Blind Spot» σάς προειδοποιεί μέσω LED στον αντίστοιχο εξωτερικό καθρέφτη για οχήματα στο τυφλό σημείο. Κατά την έξοδο από θέση στάθμευσης με την όπισθεν η ενσωματωμένη υποβοήθηση εξόδου από θέση στάθμευσης μπορεί να παρακολουθεί την περιοχή πίσω από το όχημα και να σας προειδοποιεί για κάθετα κινούμενα οχήματα.

Lane Assist

Το σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας «Lane Assist» μπορεί από την ταχύτητα
των 60 χλμ./ώρα να αναγνωρίζει αν το αυτοκίνητο εγκαταλείπει ακούσια τη λωρίδα κυκλοφορίας του. Με μια διορθωτική κίνηση στο τιμόνι μπορεί να στρέψει την προσοχή του οδηγού ξανά στην κυκλοφορία.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το Volkswagen T-Cross

Ακόμα, το σύστημα προστασίας επιβατών επεμβαίνει σε κρίσιμες καταστάσεις και προεντείνει τις ζώνες ασφαλείας, αυξάνει την πίεση των φρένων και αφήνει ένα μικρό κενό στα παράθυρα και στην ηλιοροφή. Επιπλέον το σύστημα κλήσης ανάγκης eCall σάς υποστηρίζει σε σοβαρά περιστατικά και ενεργοποιείται με το πάτημα του κόκκινου κουμπιού SOS που υπάρχει στην πλαφονιέρα της οροφής.

Get it on Google Play Download on the App Store