Επίσημο: Audi και Porsche στη Formula 1

Μετά από μήνες έντονων συζητήσεων, φημολογιών και σεναρίων, το VW Group επιβεβαίωσε επίσημα ότι τόσο η Audi όσο και η Porsche θα ενταχθούν στο πρωτάθλημα της Formula 1! Τα νέα προήλθαν από τον Herbert Diess, CEO του Ομίλου VW, κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας που μεταδόθηκε στο κανάλι του γκρουπ στο YouTube.

Όπως αναφέρει το Reuters, ο Διευθύνων Σύμβουλος αποκάλυψε ότι οι προετοιμασίες της Porsche για τη συμμετοχή της στην F1 ήταν «λίγο πιο συγκεκριμένες» από αυτές της Audi. Η απόφαση και για τις δύο εταιρείες να εισέλθουν στην F1 ελήφθη λόγω της αυξανόμενης δημοτικότητας του αθλήματος παγκοσμίως και της ευκαιρίας που προκύπτει από τους νέους κανονισμούς, που θα τεθούν σε εφαρμογή το 2026. Αυτό αναφέρθηκε ως «παράθυρο τεχνολογίας» από τον Diess, ο οποίος παραδέχτηκε ότι είναι ο μοναδικός τρόπος για να μπουν οι «νέοι» στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Αν και το αφεντικό της VW δεν αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες, γνωρίζαμε ήδη αρκετά από τα σχέδια του τεράστιου ομίλου για την πρώτη του εμπλοκή με την F1. Η Porsche σκοπεύει να δημιουργήσει μια μακροχρόνια συνεργασία με τη Red Bull, με τη μάρκα από το Zuffenhausen να ελπίζει να συνεχίσει την πλούσια κληρονομιά της στο σπορ. Άλλωστε, η F1 οδεύει προς τα συνθετικά καύσιμα και η Porsche έχει ήδη επενδύσει σε αυτή την τεχνολογία ως «εναλλακτικό μέλλον» για τα αυτοκίνητά της, παράλληλα με την ηλεκτροκίνηση.

Η Audi φέρεται να ακολουθεί διαφορετική διαδρομή, προσφέροντας περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ για να αγοράσει τη McLaren. Οι συζητήσεις συνεχίζονται, με μια πιθανή εξαγορά να διευκολύνει την είσοδο της γερμανικής μάρκας στην F1. Σύμφωνα με τον Herbert Diess, αυτό θα συμβεί μετά το 2026, εκμεταλλευόμενοι εξίσου τους νέους κανονισμούς, που φυσικά θα τους επιτρέψουν να γίνουν ανταγωνιστικοί.

Get it on Google Play Download on the App Store