8+1 νέες Alfa Romeo κηρύττουν πόλεμο στους Γερμανούς

Εδώ και καιρό η Alfa Romeo μας ενημέρωσε για την προϊοντική αντεπίθεση που ετοιμάζει, με αιχμή του δόρατος τη νέα Giulia. Αυτή όμως ήταν μόνο η αρχή, καθώς σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Ρέιντ Μπίγκλαντ, αφεντικό της μάρκας, θα πρέπει να περιμένουμε ακόμη εννέα μοντέλα από την Alfa Romeo σε βάθος χρόνου πέντε ετών.

Η αρχή έγινε, όπως προαναφέραμε με την Giulia (διαβάστε για την έκδοση Giulia Veloce) και τη σκυτάλη παίρνει την ερχόμενη εβδομάδα η Stelvio (διαβάστε περισσότερα για την Alfa Romeo Stelvio), η οποία θα είναι και το πρώτο SUV της μάρκας και θα κάνει το ντεμπούτο της στην έκθεση αυτοκινήτου του Λος Άντζελες.

Θα ακολουθήσει η Alfetta το σεντάν το οποίο θα είναι μεγαλύτερο από την Giulia, ενώ θα προστεθούν στην γκάμα της ιταλικής μάρκας ακόμη δύο SUV, ένα μικρότερο της Stelvio, το οποίο θα την εκπροσωπήσει στην κατηγορία των μικρών crossover και ένα μεγαλύτερο από την Stelvio το οποίο θα τα βάλει με τη μελλοντική BMW X7.

Αργότερα θα δούμε τη station wagon έκδοση της Giulia, τη διάδοχο της Giulietta ενώ το κερασάκι στην τούρτα θα είναι δύο σπορ μοντέλα, ένα Coupe και ένα Roadster. Όλα τα νέα μοντέλα της Alfa Romeo θα βασίζονται σε διαφοροποιημένες εκδόσεις της πλατφόρμας της Giulia, η οποία εκτός από τη δυνατότητα πίσω κίνησης και τετρακίνησης θα χαρίζει στα μοντέλα της ιταλικής μάρκας το δικό της μοναδικό, οδηγικό DNA (καρφί για τον όμιλο VW ήταν αυτό από τους Ιταλούς).

Όπως δήλωσε ο Ρέιντ Μπίγκλαντ «στόχος μας είναι να παλέψουμε με τους Γερμανούς σε κάθε κατηγορία. Μπορούμε να έχουμε το καλύτερο αυτοκίνητο σε κάθε κατηγορία στην οποία θα δραστηριοποιούμαστε».

Τι λέτε; Θα τα καταφέρει η Alfa Romeo να κερδίσει τους Γερμανούς σε κατηγορίας που χρόνια τώρα κυριαρχούν;

Get it on Google Play Download on the App Store