Νέοι turbo βενζίνης και diesel για την Alfa Romeo Stelvio

Η Alfa Romeo εντάσσει στη γκάμα της Stelvio δύο νέες εκδόσεις κινητήρων και κιβωτίων, που τοποθετούνται στη βάση των επιλογών και μπορούν να στείλουν την ισχύ είτε στους πίσω, είτε και στους τέσσερις τροχούς του ιταλικού SUV.

Η πρώτη νέα προσθήκη στη γκάμα της Stelvio αφορά στον πλήρως αλουμινένιο, 2,2 λίτρων turbodiesel κινητήρα των 180 ίππων και 450 Nm ροπής (στις 1.750 στροφές), ο οποίος συνδυάζεται με κίνηση στους πίσω τροχούς (για πρώτη φορά διαθέσιμη στη Stelvio) και 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Διαβάστε ακόμα: Πόσο κοστίζει η Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio στην Ελλάδα και την Ευρώπη;

Για το 0-100 χλμ./ώρα η πισωκίνητη Stelvio απαιτεί 7,6 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική της ταχύτητα αγγίζει τα 210 χλμ./ώρα. Πολύ χαμηλή είναι η μέση κατανάλωση που ανακοινώνει η Alfa Romeo, αφού αυτή βρίσκεται μόλις στα 4,7 λτ./100 χλμ., ενώ οι εκπομπές CO2 είναι 124 γρ./χλμ.

Η έκδοση αυτή είναι ήδη διαθέσιμη για παραγγελίες στην ελληνική αγορά, με την ελληνική αντιπροσωπεία να ανακοινώνει την τιμή της, η οποία βρίσκεται στα 54.000 ευρώ. Με την τιμή αυτή, η νέα Alfa Romeo Stelvio 2.2 180 hp 4X2 είναι και η πιο προσιτή στη γκάμα (Δείτε εδώ αναλυτικά τον νέο τιμοκατάλογο της Alfa Romeo).

Δείτε ακόμα: Η απόλυτη κόντρα: Giulia Quadrifoglio vs BMW M3 vs C63 AMG (+video)

Σε ό,τι αφορά στη δεύτερη νέα επιλογή κινητήρα της Stelvio, αυτή αφορά στον πλήρως αλουμινένιο 2λιτρο turbo βενζίνης των 200 ίππων και 330 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται αποκλειστικά με 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο και τετρακίνηση. Το 0-100 χλμ./ώρα απαιτεί 7,2 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 215 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store