Alfa Romeo Disco Volante by Touring

Για να γιορτάσει τα 60α γενέθλια της θρυλικής Alfa Romeo 1900 C52 “Disco Volante” του 1952, η Carozzeria Touring Superleggera κατασκεύασε την Disco Volante του 2013 με την επίσημη άδεια της Alfa Romeo. 

H Disco Volante είναι κουπέ και διθέσια που διακρίνεται για την ξεχωριστή αισθητική του και είναι χειροποίητη και κατασκευασμένη από αλουμίνιο και ανθρακόνημα. Δανείζεται πολλά μηχανικά μέρη από την Alfa Romeo 8C και φυσικά τον κινητήρα V8 των 4.7 λίτρων που αποδίδει 450 ίππους και 470Nm ροπής, με την βοήθεια του οποίου επιτυγχάνει τελική ταχύτητα της τάξης των 292 χλμ./ώρα και με τα 100 χλμ./ώρα να έρχονται από στάση σε 4,2 δευτερόλεπτα.

Η Disco Volante είναι ιδιαίτερα προσεγμένη και στο εσωτερικό της έτσι ώστε να διατηρεί την ρετρό αισθητική του μοντέλου του 1952 συνδυάζοντάς την με νέα φουτουριστικά στοιχεία όπως είναι ο φωτισμός κόκκινης απόχρωσης μέσω LED, το εντυπωσιακό ταμπλό και τα όμορφα χειριστήρια. Οι επενδύσεις μαύρης αλκαντάρα και δέρματος τονίζουν την εκλεπτυσμένη εικόνα της Disco Volante, ενώ οι τυχεροί αγοραστές της έχουν την δυνατότητα να διαμορφώσουν το εσωτερικό ανάλογα με τις απαιτήσεις τους.

Η παραγωγή της όπως είναι φυσικό είναι εξαιρετικά περιορισμένη και γίνεται μόνο κατόπιν παραγγελίας, με το κάθε μοντέλο να απαιτεί τουλάχιστον 4.000 ώρες εργασίας, με την Touring Superleggera να μπορεί να παραδώσει το αυτοκίνητο έτοιμο, 6 μήνες μετά την παραλαβή της 8C.

Get it on Google Play Download on the App Store