Οι νέες κορυφαίες πισωκίνητες Alfa Romeo θα έχουν κινητήρες Ferrari!

Στα σχέδια της Fiat για την αναγέννηση και την επανείσοδο ουσιαστικά της Alfa Romeo, εμπλέκεται και η Ferrari, καθώς όπως αναφέρει έγκυρη πηγή, η κορυφαίες εκδόσεις των νέων πισωκίνητων σεντάν Alfa Romeo αλλά και των SUV θα τροφοδοτούνται με κινητήρες που αναπτυχθούν από την Ferrari. Σύγχρονο δείγμα αποτελεί η εκρηκτική 8C Competizione με τον εικονιζόμενο κινητήρα Ferrari/Maserati των 4.7 λίτρων απόδοσης 450 ίππων.

«Αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία για την Alfa Romeo», δήλωσε ο Giuseppe Berta, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Bocconi και πρώην επικεφαλής αρχείων της Fiat. «Το στοίχημα του Marchionne είναι μεγαλεπήβολο. Για να νικήσει τις γερμανικές premium μάρκες, χρειάζεται να κάνει την Alfa μοναδική. Η καλύτερη ευκαιρία του είναι οι κινητήρες Ferrari και το ιταλικό ντιζάιν.»

Ωστόσο, οι MiTo και Giulietta που αποτέλεσαν το 99% των πωλήσεων της Alfa Romeo το 2013, ίσως δεν θα αντικατασταθούν και θα κοπούν στο μέλλον, αφού δεν φαίνεται να περιλαμβάνονται στα μελλοντικά πλάνα της Fiat. Αντί αυτών θα λανσαριστούν τα επόμενα πέντε χρόνια έξι νέες Alfa Romeo, μεταξύ αυτών και δύο SUV, ενώ για να χτυπήσει την αγορά της Βορείου Αμερικής θα πωλεί τα μοντέλα της μέσω των 1.700 αντιπροσώπων της Jeep που υπάρχουν εκεί.

Ανατρεπτικά και με μεγάλο ρίσκο τα μελλοντικά πλάνα για την Alfa Romeo, η οποία φαίνεται πως στοχεύει σε μεγάλο βαθμό και εκτός της Ευρώπης. Ελπίζουμε τουλάχιστον να γίνουν πραγματικότητα και να μην «σβήσει» η ιστορική αυτή μάρκα σαν τη Lancia.

Get it on Google Play Download on the App Store