Νέα Alfa Romeo Giulietta Sprint για την επέτειο των 60 ετών

Για να γιορτάσει τα 60α γενέθλια της θρυλικής 1954 Giulietta Sprint, στο Παρίσι κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο της η ολοκαίνουργια Giulietta Sprint -το πρώτο από μια ολόκληρη κατηγορία αυτοκινήτων, τα σημερινά αυτοκίνητα Gran Turismo, κι ένα αδιαμφισβήτητο σύμβολο του ιταλικού στιλ και της ιταλικής ευφυΐας.

Πίσω στο 1954, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τορίνο η Alfa Romeo παρουσιάζει την Giulietta Sprint, ένα coupé σχεδιασμένο από τον Bertone, το πρώτο στην κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων. Αρκεί να πούμε πως ήταν το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής που εξοπλιζόταν με κινητήρα που προερχόταν από τους αγώνες, εξολοκλήρου αλουμινένιο: ένα 4κύλινδρο κινητήρα 1.3 λτ., που επέτρεπε στο αυτοκίνητο να αναπτύξει τελική ταχύτητα 165 χλμ./ώρα, τοποθετώντας το κατευθείαν στην κορυφή της κατηγορίας του.

Η νέα Giulietta Sprint ξεχωρίζει για την εξωτερική της εμφάνιση, τον σπορ πίσω προφυλακτήρα, από την ευμεγέθη απόληξη της εξάτμισης, τους νέους τροχούς Sprint 17 ιντσών με τις 5 οπές (ή 18 ιντσών έξτρα), τα γυαλιστερά τελειώματα του εξωτερικού μέρους και τα πλαίσια στους φανούς ομίχλης.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα καθίσματα από Alcantara Sprint με κόκκινες ραφές και λογότυπο στα προσκέφαλα, το δερμάτινο τιμόνι με κόκκινες ραφές και οι επενδύσεις carbonστο ταμπλό, ενώ τον σπορτίφ χαρακτήρα συμπληρώνει η μαύρη οροφή.

Get it on Google Play Download on the App Store