Αλλαγή λαδιών του κινητήρα σε λίγα λεπτά

H περιοδική αντικατάσταση του λιπαντικού είναι μια από τις συνηθέστερες εργασίες συντήρησης του αυτοκινήτου, ώστε να εξασφαλίσουμε την απρόσκοπτη λειτουργία του κινητήρα. Στην πράξη πρόκειται για μια αρκετά απλή διαδικασία, που μπορούμε να κάνουμε και μόνοι μας, εξοικονομώντας αρκετά χρήματα κατά περίπτωση. Παρακάτω ακολουθούν τα βήματα αλλαγής λαδιών, ενώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι στο βιβλίο του κατασκευαστή αναφέρονται η ποσότητα και οι προδιαγραφές του προϊόντος που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε. Πάντοτε μαζί με την αλλαγή λαδιών γίνεται και αντικατάσταση του φίλτρου λαδιού με τη βοήθεια του ειδικού εξολκέα (κόστος γύρω στα 15 ευρώ). 

1. Αφαιρούμε το δείκτη λαδιού για έλεγχο.

2. Τοποθετούμε κάτω από το κάρτερ μια λεκάνη (να χωράει 4 λίτρα) και κατόπιν ξεβιδώνουμε την τάπα που βρίσκεται στο κάρτερ (στο κάτω μέρος του κινητήρα). Παράλληλα γίνεται και η αντικατάσταση του φίλτρου λαδιού.

3. Περιμένουμε να στραγγίξει εντελώς το λάδι του κινητήρα και μετέπειτα βιδώνουμε την τάπα του κάρτερ και συσφίγγουμε το φίλτρο λαδιού.

4. Γεμίζουμε με προσοχή την ποσότητα του λιπαντικού που προβλέπει ο κατασκευαστής. Μετά, τοποθετούμε τον ειδικό δείκτη και περιμένουμε 2 λεπτά ώστε να ελέγχξουμε αν βάλαμε την ποσότητα που έπρεπε.

Info: Μετά την αλλαγή ελέγξτε τη στάθμη του λαδιού. Επίσης, κρίνεται αναγκαίο να δίνετε τα λιπαντικά για ανακύκλωση.

Διαβάστε ακόμα: 

Επιθετική οδήγηση και συνέπειες 

Πότε πρέπει να αλλάζω τα λάστιχα του αυτοκινήτου; 

Γιατί πρέπει να αλλάζω τα ελαστικά εμπρός – πίσω;

Get it on Google Play Download on the App Store