Ανάκληση 2,2 εκατ. Volvo για ζώνες ασφαλείας

Η Volvo είναι από τις εταιρίες που αντιμετωπίζουν την οδική ασφάλεια ως αυτοσκοπό. Δεν είναι τυχαίο πως το πλέον σωτήριο μέσο ασφάλειας, οι ζώνες, αποτελούν δική της εφεύρεση. Οι Σουηδοί έπεσαν θύματα τραγικής ειρωνείας, καθώς αναγκάζονται να πραγματοποιήσουν την μεγαλύτερη ανάκληση στα 93 χρόνια ιστορίας τους, λόγω ζωνών ασφαλείας!

Δείτε ακόμα: Κάθε νέο Volvo με τελική ταχύτητα 180 χλμ./ώρα

Περίπου 2,2 εκατομμύρια αυτοκίνητα επηρεάζονται (2.183.701), χρονολογίας 2006-2019, και αφορούν σχεδόν το σύνολο των προσφερόμενων μοντέλων που διατίθεντο στην γκάμα της φίρμας. Τα S60, S60/V60 Cross Country, XC60, V70 και XC70 ανακαλούνται λόγω ενός σύρματος στις εμπρός ζώνες, το οποίο μπορεί να παρουσιάσει φθορά με τα χρόνια και να οδηγήσει σε ελάττωση της δύναμης συγκράτησης. Μέχρι στιγμής τόσο η Volvo, όσο και η μητρική Geely, δεν έχουν αναφέρει το κόστος της ανάκλησης. Αυτό που δηλώνουν είναι πως δεν έχουν σημειωθεί περιστατικά τραυματισμών λόγω της συγκεκριμένης, εν δυνάμει, δυσλειτουργίας.

Διαβάστε επίσης: Volvo Amazon: Το αυτοκίνητο που έσωσε εκατομμύρια ζωές

Αξίζει να αναφερθεί πως η Volvo εισήγαγε τις ζώνες με προεντατήρες το 1959 και το 2018, είχε υπολογιστεί πως περισσότερα από 3,5 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν σε διάστημα 68 ετών, από την εφεύρεση των Bengt Odelgard και Per-Olof Weman

Get it on Google Play Download on the App Store