Ανάκληση αυτοκινήτων Mercedes στη χώρα μας

Η Mercedes σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοίνωσε πρόγραμμα ανάκλησης το οποίο αφορά αυτοκίνητα που έχουν διατεθεί στη χώρα μας. Η ανάκληση αφορά τα μοντέλα A-Class, B-Class, C-Class, CLA, GLA και GLC.

Δείτε ακόμη: Μεγάλη ανάκληση VW και SEAT για λόγους ασφάλειας

Η συγκεκριµένη ανάκληση περιλαµβάνει 3.472 οχήµατα, παραγωγής ετών 2016-2017. Αιτία για την ανάκληση αυτή είναι το ενδεχόμενο η κολόνα τιµονιού να µην έχει επαρκή γείωση. Σε συνδυασµό µε µια εσωτερική βλάβη των επαφών στη µονάδα διακοπτών της κολόνας τιµονιού θα µπορούσε, σε περίπτωση ηλεκτροστατικής εκκένωσης, να ενεργοποιηθεί αδικαιολόγητα ο αερόσακος οδηγού.

Αυτό το γεγονός αυξάνει τον κίνδυνο τραυµατισµού για τον οδηγό και πιθανού ατυχήµατος. Η βλάβη επισηµαίνεται στον οδηγό εγκαίρως µέσω ενός προειδοποιητικού µηνύµατος για τον αερόσακο, καθώς και µε την κόκκινη ενδεικτική λυχνία αερόσακου.

Μέχρι στιγµής δεν έχει αναφερθεί καµία περίπτωση ατυχήµατος, που να σχετίζεται µε το ανωτέρω θέµα. Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχηµάτων, θα ενηµερωθούν εγγράφως µέσω συστηµένης επιστολής, ώστε να επισκεφθούν τον πλησιέστερο Εξουσιοδοτηµένο Επισκευαστή Mercedes-Benz, προκειµένου να δηµιουργηθεί επαρκής γείωση της κολόνας τιµονιού, χωρίς καµία οικονοµική επιβάρυνση.

Διαβάστε επίσης: Ανακοίνωση της SEAT για την ανάκληση της ζώνης ασφαλείας

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε µε τη γραμμή εξυπηρέτησης Mercedes-Benz στα τηλέφωνα 00800 97777777 ή 0030 2112111597.

Get it on Google Play Download on the App Store