Ανάκληση σε 3.346 Toyota – Lexus στην Ελλάδα

Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοινώνει ότι η εταιρεία Toyota Ελλάς A.B.E.E. εκτελεί πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου αυτοκινήτων Toyota σε μοντέλα Yaris, Corolla, RAV4 και Lexus σε μοντέλα UX250Η και UX300Ε.

Ο προληπτικός έλεγχος αφορά σε 3.313 οχήματα Toyota Yaris, Corolla και RAV4, παραγωγής από τον Ιούλιο 2020 έως τον Απρίλιο 2021 και 33 οχήματα Lexus UX250Η και UX300Ε, παραγωγής από τον Αύγουστο 2020 έως τον Μάρτιο 2021.

Τα εμπλεκόμενα οχήματα είναι εξοπλισμένα με μονάδα επικοινωνίας δεδομένων (DCM) που έχει σχεδιαστεί από συγκεκριμένο προμηθευτή. Εκτός από άλλες υπηρεσίες, η εν λόγω μονάδα DCM υποστηρίζει ένα σύστημα κλήσεων έκτακτης ανάγκης (eCall), το οποίο επιτρέπει την πραγματοποίηση κλήσεων έκτακτης ανάγκης χειροκίνητα ή, σε περίπτωση ορισμένων σοβαρών συγκρούσεων, αυτόματα. Λόγω ενός συγκεκριμένου σφάλματος κατά την ενημέρωση του λογισμικού που μπορεί να προκαλέσει επαναφορά της μονάδας στις αρχικές ρυθμίσεις, υπάρχει πιθανότητα η μονάδα DCM να υποστεί βλάβη και να μην είναι δυνατή η λειτουργία κλήσης έκτακτης ανάγκης. Σε αυτή την κατάσταση, δεν υπάρχει καμία προειδοποίηση για τον επιβάτη του οχήματος ότι το σύστημα δεν μπορεί να πραγματοποιήσει κλήση, εκτός εάν ο επιβάτης επιχειρήσει να πραγματοποιήσει κλήση (π.χ. κλήση έκτακτης ανάγκης ή κλήση για άλλες συνδεδεμένες υπηρεσίες). Κατά συνέπεια, τα οχήματα δεν συμμορφώνονται με τις προϋποθέσεις που θέτει ο κανονισμός 2015/758 της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν προσωπικά, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων Toyota & Lexus σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει ο σχετικός επαναπρογραμματισμός της μονάδας επικοινωνίας δεδομένων, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την Toyota Ελλάς – Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο τηλέφωνο 210 2808222 (ώρες λειτουργίας από 09.00 π.μ. έως 05:00 μ.μ.).

Get it on Google Play Download on the App Store