Η Bugatti έβαλε λάθος ζάντες σε Chiron Super Sport

Όταν μια δημιουργία τιμάται σε εκατομμύρια ευρώ, δεν περιμένεις τίποτα λιγότερο από εμμονική προσοχή στη λεπτομέρεια. Η Bugatti Chiron, ας πούμε. Hypercar που ορίζει το «ανφάν γκατέ» της αυτοκίνησης και συνθέτει τον «αφρό» της μηχανολογικής εξέλιξης. Η γαλλογερμανική εταιρία δίνει σημασία σε κάθε πτυχή της παραγωγικής διαδικασίας, μην αφήνοντας τίποτα στην τύχη ή «στο περίπου». Αυτό, φυσικά, περιλαμβάνει και τις ζάντες.

Μια Chiron Super Sport βγήκε κατά λάθος από το Μόλσχαιμ με τις ζάντες της απλής Chiron (φώτο κάτω), τη στιγμή που διατίθεται μόνο με δυο ειδικά σχεδιασμένα σετ της BBS. Το λάθος δεν έγινε από το εργοστάσιο, αλλά από το διαμορφωτή του αμερικανικού site της εταιρίας. Ένας πελάτης από τις Η.Π.Α. εξατομίκευε το αυτοκίνητό του στο διαμορφωτή και όπως έψαχνε τις επιλογές, βρήκε τις πεντάμπρατσες πολυάκτινες ζάντες της απλής Chiron. Επιλογή που δεν θα έπρεπε να υπάρχει, αλλά για κάποιο λόγο είχε ξεμείνει στα έξτρα της Super Sport.

Λόγω της διαφορετικής αεροδυναμικής και της χαμηλότερης παραγόμενης κάθετης δύναμης στην SS, προκειμένου αυτή να φτάνει στην ηλεκτρονικά περιοριζόμενη τελική των 440 χλμ./ώρα. Η διαφορά σε σχέση με τη Chiron δεν ξεπερνά τα 20 χλμ./ώρα, όμως οι αεροδυναμικές αλλαγές είναι αυτές που προκαλούν την ανάκληση για αυτή τη συγκεκριμένη Super Sport. Όπως αναφέρει η Bugatti, με το πρόγραμμα Top Speed επιλεγμένο (που καθίσταται δυνατό με την εισαγωγή του δεύτερου κλειδιού ταχύτητας, που ξεκλειδώνει την πλήρη δυναμική της SS) και τις αλλαγές που επιφέρει σε στήσιμο και downforce (χαμηλότερη απόσταση από το έδαφος, μικρότερη κλίση στην αεροτομή), οι ζάντες της απλής Chiron μπορεί να προκαλέσουν τρέμουλο στο τιμόνι και αστάθεια στις πολύ υψηλές ταχύτητες.

Επικίνδυνες καταστάσεις δεν έχουν εμφανιστεί ούτε σε σχετικές δοκιμές ούτε σε προσομοιώσεις, όμως επειδή το τελευταίο που θες σε ένα αυτοκίνητο 4 εκατ. ευρώ είναι να «παίζει» στα 400 χλμ./ώρα, η Bugatti καλεί σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο τη μόνη Super Sport με λάθος πατούμενα. Εντύπωση δεν μας προξενεί, καθώς πέρσι οι Γάλλοι είχαν ανακαλέσει μια άλλη Chiron για μια βίδα!

Get it on Google Play Download on the App Store