Μεγάλη ανάκληση VW και SEAT για λόγους ασφάλειας

Tην ανάκληση των αυτοκινήτων VW Polo, SEAT Arona και SEAT Ibiza ανακοίνωσε ο όμιλος VW εξαιτίας προβλήματος στις ζώνες ασφάλειας των πίσω καθισμάτων. Ο όμιλος αναφέρει πως πρόκειται για μία παγκόσμια ανάκληση, η οποία προφανώς αφορά στις αγορές στις οποίες διατίθενται τα αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων και τη δική μας.

Δείτε ακόμη: VW Golf GTI με 360 ίππους από την Oettinger (+video)

Η συγκεκριμένη ανάκληση αφορά 220.000 νέα VW Polo και 191.000 μοντέλα της SEAT και σύμφωνα με την VW έχει να κάνει με τεχνικό πρόβλημα κατά το οποίο η ζώνη στο πίσω αριστερό κάθισμα μπορεί να ξεκουμπώσει χωρίς λόγο σε πολύ ιδιαίτερες συνθήκες, όπως για παράδειγμα σε απότομη αλλαγή λωρίδας και με τρεις επιβάτες στο πίσω κάθισμα.

Όπως αναφέρει η VW «η ασφάλεια είναι για εμάς προτεραιότητα και για αυτό το λόγο αναγνωρίσαμε το πρόβλημα και έχουμε ήδη βρει τη λύση του, καθώς θα τοποθετήσουμε μια νέα πόρπη που θα εμποδίζει τη ζώνη από το να ανοίξει ακούσια». Οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων θα ειδοποιηθούν από τον αντιπρόσωπο σε κάθε χώρα και το ανταλλακτικό θα αντικατασταθεί χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση φυσικά.

Αξίζει να αναφέρουμε πως η ισπανική μάρκα στο δικό της δελτίο τύπου συμβουλεύει τους κατόχους νέου Ibiza και Arona να μην χρησιμοποιούν το μεσαίο πίσω κάθισμα, μέχρι να επιδιορθωθεί το πρόβλημα στο αυτοκίνητό τους.

Διαβάστε επίσης: VW Golf GTI με 264 χλμ./ώρα τελική ταχύτητα

Φυσικά μένει να δούμε αν θα ανακληθούν και άλλα μοντέλα του ομίλου VW και από άλλες μάρκες. Πάντως, δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε το γεγονός πως στις δοκιμές ασφάλειας του ανεξάρτητου οργανισμού Euro NCAP δεν εντοπίσθηκε το πρόβλημα…

Get it on Google Play Download on the App Store