Ασφάλιση αυτοκινήτου με τα χιλιόμετρα από την Anytime

Η Anytime παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση με τίτλο «Αλλάζουμε το Χωροχρόνο» το νέο τρόπο ασφάλισης αυτοκινήτου Buy The Mile, δηλαδή, ασφάλιση με το χιλιόμετρο. Έτσι, όσοι οδηγοί διανύουν λιγότερα χιλιόμετρα πληρώνουν λιγότερα ασφάλιστρα.

Ενδεικτικά, για τον υπολογισμό των ασφαλίστρων στα προγράμματα Buy The Mile, χρησιμοποιήσαμε ένα Toyota Yaris, μοντέλο του 2008, 1.300 κ.εκ., με ασφαλιζόμενη αξία 5.000 ευρώ, οδηγό γεννημένο το 1976 και πληρωμή με άτοκες δόσεις. Το ετήσιο ασφάλιστρο για το πρόγραμμα Basic στo νέο τρόπο ασφάλισης Buy The Mile  ανέρχεται στα 167,05 ευρώ, ενώ για το πλήρες πακέτο Value (με κλοπή, πυρκαγιά, φυσικά φαινόμενα, οδική βοήθεια κ.λπ.) το ετήσιο κόστος είναι στα 237,17 ευρώ.

O υπολογισμός των ασφαλίστρων γίνεται μέσω μιας ειδικής τηλεματικής συσκευής, η οποία τοποθετείται στο αυτοκίνητο χωρίς καλώδια και συνδέσεις. H συσκευή αυτή μετράει μόνο τις αποστάσεις που διανύονται και δεν καταγράφει διαδρομές ή γεωγραφικές περιοχές. Σε περίπτωση που γίνουν λιγότερα από 5.000 χλμ. σε ένα έτος δεν υπάρχει κάποια επιστροφή χρημάτων, ενώ το ανώτατο όριο που μπορεί να προστεθεί είναι συν 1.000 χλμ. (6.000 χλμ.).

Παράλληλα, ο χρήστης μπορεί να δει ανά πάσα ώρα και στιγμή μέσω εφαρμογής στο κινητό τηλέφωνο ή μέσω του υπολογιστή τις αποστάσεις που έχει διανύσει. Σε περίπτωση που κάποιος αφαιρέσει τη συσκευή από το αυτοκίνητο για να κάνει χιλιόμετρα χωρίς να καταγραφούν, αυτομάτως η συσκευή ειδοποιεί στέλνοντας σήμα.

Get it on Google Play Download on the App Store