Νέες Aston Martin Vanquish Zagato Speedster και Shooting Brake για πολύ λίγους

Η Aston Martin μετά τις πανέμορφες Vanquish Zagato Coupe και Vanquish Zagato Volante, συμπληρώνει το παζλ των περιορισμένης παραγωγής μοναδικών αυτών δημιουργημάτων της, δίνοντας στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες και πληροφορίες των νέων Vanquish Zagato Speedster και Shooting Brake.

Οι δύο μοναδικές αυτές Aston Martin θα κατασκευαστούν σε πολύ περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων. Ειδικότερα, η Shooting Brake, όπως και η Coupe και η Volante, θα παραχθεί σε 99 μονάδες, ενώ η Speedster μόλις σε 28 αυτοκίνητα, τα οποία μάλιστα έχουν ήδη πωληθεί.

Ως προς την υπόστασή τους, η νέα Vanquish Zagato Speedster βασίζεται πάνω στην Aston Martin Vanquish S και έχει πολλά κοινά με την Zagato Volante, όμως χαρακτηρίζεται από τους δύο έξτρα θόλους πίσω από τα καθίσματα και πάνω στην οροφή, που εμπνέονται από τις χαρακτηριστικές οροφές του Zagato.

Όπως και στις υπόλοιπες Vanquish Zagato, έτσι και στην Speedster αλλά και στην Shooting Brake, όλα τα τμήματα του αμαξώματος είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα. Παράλληλα, ο κινητήρας τους είναι ο ίδιος ατμοσφαιρικός V12 των 5,9 λίτρων και 600 ίππων, που συνδυάζεται με Touchtronic III αυτόματο κιβώτιο.

Σε ό,τι αφορά τώρα στην Vanquish Zagato Shooting Brake, το χαρακτηριστικό της στοιχείο αποτελεί η τραβηγμένη προς τα πίσω οροφή, που τις χαρίζει έξτρα πρακτικότητα στο εσωτερικό, παρότι παραμένει 2θέσια. Μάλιστα, υπάρχει στο πίσω μέρος μια ηλεκτρικά ανοιγόμενη πόρτα, ενώ η Aston Martin έχει δημιουργήσει και ένα ειδικό σετ βαλιτσών.

Η Aston Martin θα ξεκινήσει την παραγωγή των δύο αυτών μοναδικών της δημιουργημάτων το 2018. Όπως προείπαμε, οι 28 μονάδες της Speedster έχουν ήδη πωληθεί, όπως και αυτές των Coupe και Volante, και πλέον μένει να κάνει και το δικό της sold out η Shooting Brake.

Διαβάστε ακόμα: 

Αγωνιστικών προδιαγραφών η νέα Aston Martin Vantage AMR 

Νέα Aston Martin Vanquish για τα Red Arrows (+video)  

Αποκάλυψη της νέας αγωνιστικής Aston Martin Vantage V8 GTE (+video)

 

Get it on Google Play Download on the App Store