Νέα Aston Martin V12 Vantage S 573 PS

Η Aston Martin παρουσιάζει τη νέα κορυφαία V12 Vantage S, για την οποία αναφέρει ότι είναι «η πιο extreme Aston Martin στην ιστορία», συνδυάζοντας τον έντονα σπορ χαρακτήρα με την πολυτέλεια σε μια ιδανική ισορροπία. Εξωτερικά αλλά και στο εσωτερικό υπάρχουν πολλά τμήματα κατασκευασμένα από ανθρακόνημα, όπως οι αεραγωγοί στο καπό, το σπόιλερ στον εμπρός προφυλακτήρα, ο διαχύτης στον πίσω προφυλακτήρα, στην κονσόλα ακόμα και τα paddles στο τιμόνι για τις αλλαγές των ταχυτήτων.

Κάτω από το μακρύ και μυώδες εμπρός καπό της Aston Martin V12 Vantage S «βρυχάται» (δείτε το video παρακάτω) ο βελτιωμένος V12 κινητήρας των 6.0 λίτρων απόδοσης 573 ίππων και 620 Nm ροπής (+56 ίπποι και +50 Nm ροπής από την V12 Vantage). To 12κύλινδρο μηχανοστάσιο προσφέρει τελική ταχύτητα στο αλουμινένιο, βάρους 1.665 κιλών αμάξωμα, 330 χλμ./ώρα, ενώ για την επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα νούμερο, ωστόσο θα είναι κάτω από τα 4,2 δλ. της «απλής» V12 Vantage.

Το μηχανικό αυτό σύνολο συνδυάζεται με το νέο Sportshift III κιβώτιο ταχυτήτων που προέρχεται από την αγωνιστική Vantage GT. Τέλος, V12 Vantage S διαθέτει ρυθμιζόμενη ανάρτηση τριών σταδίων, κεραμικά δισκόφρενα σε όλους τους τροχούς και ζάντες 19 ιντσών από κράμα μαγνησίου. 

Get it on Google Play Download on the App Store