Νέα Aston Martin Vantage GT3 600PS αγωνιστικών προδιαγραφών

Τη νέα Aston Martin Vantage GT3 παρουσιάζει η Βρετανική φίρμα, η οποία αποτελεί μια ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής (σε 100 αντίτυπα), εμπνευσμένη από την αγωνιστική Vantage GT3. Οι αλλαγές που φέρει σε σχέση με τις υπόλοιπες Vantage είναι πολλές, τόσο σε εμφάνιση όσο και σε μηχανικά μέρη. Την κίνησή της αναλαμβάνει το αναβαθμισμένο μηχανικό σύνολο V12 6.0 λτ. απόδοσης 600 ίππων, ενώ το αυτοκίνητο ζυγίζει 1.565 κιλά, 100 κιλά λιγότερα από τις στάνταρ V12 Vantage S.

Για τη μείωση του βάρους τοποθετήθηκαν εμπρός φτερά, καπό και επενδύσεις θυρών από ανθρακόνημα, η μπαταρία είναι ιόντων λιθίου, προαιρετικά εφοδιάζεται με οροφή από ανθρακόνημα και πίσω παράθυρα από πολυανθρακικό υλικό. Επίσης, έχει γίνει χρήση μαγνησίου, ενώ το σύστημα της εξάτμισης είναι κατασκευασμένο εξολοκλήρου από τιτάνιο.

Η αγωνιστικών προδιαγραφών αλλά για χρήση δρόμου Vantage GT3 είναι χαμηλότερη, πιο φαρδιά, με πλατύτερα μετατρόχια και με διαφορετική γεωμετρία στην ανάρτησης. Σε συνδυασμό και με τα ειδικά αεροδυναμικά βοηθήματα εξασφαλίζεται ακόμα καλύτερη σταθερότητα του αμαξώματος στις υψηλές ταχύτητες.

Ευρεία χρήση ανθρακονήματος έχει γίνει και στο εσωτερικό, όπως είναι στην κεντρική κονσόλα και στα αγωνιστικού τύπου καθίσματα με τις επενδύσεις αλκαντάρα.

Get it on Google Play Download on the App Store