Νέα Aston Martin V12 Vantage S με μηχανικό κιβώτιο 7 ταχυτήτων!

Η Aston Martin συνδυάζει για πρώτη φορά στην ιστορία την κορυφαία V12 Vantage S των 573 ίππων με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, προσφέροντας μια διαφορετική εναλλακτική έναντι του αυτόματου Sportshift II κιβωτίου. 

Το νέο μηχανικό κιβώτιο της Aston Martin V12 Vantage S έρχεται με 7 σχέσεις, με την πρώτη να είναι «dog-leg» (κάτω αριστερά), ενώ συνδυάζεται με το σύστημα AMSHIFT, το οποίο προσομοιώνει ουσιαστικά την τεχνική «μύτη-τακούνι», επιτρέποντας το κατέβασμα σχέσεων χωρίς να απαιτείται άφημα του πεντάλ του γκαζιού.

Ο κινητήρας από την πλευρά του, είναι ακριβώς ο ίδιος V12 των 5.935 κ.εκ. με 573 ίππους στις 6.750 σ.α.λ. και 620 Nm ροπής στις 5.750 σ.α.λ. Το δυνατό αυτό μοτέρ παρέχει τα ίδια νούμερα επιδόσεων με την έκδοση με το 7τάχυτο αυτόματο Sportshift II κιβώτιο. Έτσι, το 0-100 χλμ./ώρα απαιτεί και πάλι μόνο 3,9 δλ., με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 330 χλμ./ώρα.

Στα υπόλοιπα στοιχεία της V12 Vantage S, η Aston Martin φρέσκαρε τις επιλογές χρωμάτων στο αμάξωμα και το εσωτερικό, με 5 διαφορετικές εξωτερικές αποχρώσεις και νέους χτυπητούς χρωματισμούς για τη γρίλια, τα καπάκια των καθρεπτών, τις πλαϊνές ποδιές και τον πίσω διαχύτη, στις εκδόσεις με το Sport-Plus πακέτο.

Αναβαθμισμένο είναι το σύστημα πολυμέσων Ami III, που διαθέτει ένα νέο σύστημα πλοήγησης με καλύτερα γραφικά, γρηγορότερη λειτουργία και ευκολότερο χειρισμό, μαζί με έξτρα συνδεσιμότητα Apple CarPlay.

Ως προς τη διάθεσή της στην αγορά, η Aston Martin θα προσφέρει τη νέα V12 Vantage S στην Ευρώπη από το 3ο τετράμηνο της φετινής χρονιάς.

Get it on Google Play Download on the App Store