Volkswagen cross-up! – Golf GTI




Ξεκινώντας από το νέο μίνι crossover Volkswagen cross up!, εξωτερικά διαθέτει τον απαραίτητο περιπετειώδη χαρακτήρα και ξεχωρίζει από τα μαύρα πλαστικά προστατευτικά περιμετρικά του αμαξώματος και τις «ποδιές», τα ασημί τμήματα στους προφυλακτήρες, στα καλύμματα των καθρεπτών και στις μπάρες οροφής, καθώς και τις ζάντες αλουμινίου των 16 ιντσών με ελαστικά διαστάσεων 185/50.

Επιπλέον η απόσταση του αμαξώματός του από το έδαφος έχει αυξηθεί κατά 15 χλστ. με την κίνηση να διατηρείται αποκλειστικά στους εμπρός τροχούς και να μην υπάρχει καμία αλλαγή τόσο αναρτήσεις όσο και στον κινητήρα του 1.0 λίτρου ισχύος 75 ίππων, με τον οποίο εφοδιάζεται. Στο εσωτερικό υπάρχει η γνώριμη διχρωμία, ωστόσο οι επενδύσεις των καθισμάτων είναι νέες, ενώ υπάρχουν δερμάτινες επενδύσεις στο τιμόνι, στον επιλογέα των ταχυτήτων και στο χειρόφρενο. 

Golf GTI

Μεταξύ των μοντέλων της VW που υπάρχουν στην Έκθεση Αυτοκινήτου Αθήνας 2013 και συγκεντρώνουν το περισσότερο ενδιαφέρον του κοινού είναι το νέο Golf GTI, το οποίο προσφέρεται σε δύο εκδόσεις, την GTI 220 PS και την ισχυρότερη GTI Performance με 230PS. Αμφότερες τροφοδοτούνται με τον 2.0 TSI κινητήρα, οποίος συνδυάζει τις υψηλές επιδόσεις (0-100 χλμ./ώρα σε 6,5 και 6,4 δλ. αντίστοιχα) με την χαμηλή κατανάλωση και εκπομπές CO2 (6,0/6,4 λτ./100 χλμ. και 139/148 γρ./χλμ. για το GTI 220 PS και το GTI Performance 230 PS).

Παράλληλα, στο Golf GTI, η Volkswagen παρουσιάζει για πρώτη φορά το σύστημα διεύθυνσης Progressive steering. Με το νέο σύστημα οι στροφές της κρεμαριέρας (από άκρη σε άκρη) μειώνονται στις 2,1 σε σχέση με τις 2,7 των υπολοίπων εκδόσεων της γκάμας του Golf. Αυτό κάνει πιο άνετο, άμεσο και δυναμικό το χειρισμό στις στροφές αυξάνοντας τα επίπεδα ασφάλειας καθώς ο οδηγός αλλάζει λιγότερες φορές τις θέσεις των χεριών του στο τιμόνι. Παράλληλα, γίνεται ακόμη πιο άνετη και εύκολη η οδήγηση σε αστικές συνθήκες πχ. ελιγμό στην πόλη και στάθμευση.

Επιπλέον, το Golf GTI Performance διαθέτει στον βασικό του εξοπλισμό νέο ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό εμπρός το οποίο εξελίχθηκε αποκλειστικά για αυτήν την έκδοση. Με το νέο διαφορικό ο οδηγός απολαμβάνει τα πλεονεκτήματα ενός μηχανικού μπλοκέ διαφορικού (βέλτιστη κατανομή ροπής για αποφυγή της υποστροφής) χωρίς να μειώνονται τα επίπεδα άνεσης που προσφέρει το Golf GTI. Επίσης, η έκδοση Performance διαθέτει αεριζόμενους δίσκους φρένων εμπρός και πίσω, ενώ οι διαστάσεις των δίσκων φρένων είναι μεγαλύτερες (340×30 mm εμπρός και 310×22 mm πίσω).

Οι τιμές του νέου VW Golf GTI ξεκινούν από 27.700 ευρώ με απόσυρση.

Get it on Google Play Download on the App Store