Suzuki SX4 S-Cross




Με το νέο SX4 S-Cross η Suzuki εισέρχεται στην κατηγορία των μικρομεσαίων SUV, αφού μεγάλωσε αισθητά σε διαστάσεις, αφήνοντας χώρο για την εξέλιξη ενός νέου μικρότερου SUV, που αναμένεται το 2015. Ουσιαστικά το νέο SX4 S-Cross έρχεται αντιμέτωπο με καθιερωμένα μοντέλα όπως είναι το Nissan Qashqai και το Mitsubishi ASX, ενώ με το μικρότερο SUV θα κληθεί να αντιμετωπίσει μοντέλα όπως το Nissan Juke και τα νεότερα Opel Mokka, Renault Captur, Peugeot 2008 κ.α.

Το νέο SX4 με μήκος 4.300 χιλιοστά (4.150 χλστ. το προγενέστερο), πλάτος 1.765 χιλιοστά, ύψος 1.575 χλστ. και 2.600 χλστ. μεταξόνιο είναι και σημαντικά πιο ευρύχωρο τόσο για τους επιβάτες όσο ειδικά και για τις αποσκευές, αφού το πορτ μπαγκάζ από τα 270 λίτρα εκτοξεύθηκε στα 430 λίτρα. Επίσης, το εσωτερικό παρουσιάζει αισθητά αναβαθμισμένη εικόνα με πιο μοντέρνα σχεδίαση, όπου ξεχωρίζουν η πλατιά κεντρική κονσόλα και οι ασημί επενδύσεις.

Για την εξέλιξη του νέου Suzuki SX4 χρησιμοποιήθηκε νέα πλατφόρμα, ενώ όπως και το υπάρχον, θα είναι διαθέσιμο με κίνηση μόνο στους εμπρός ή σε όλους τους τροχούς με το νέο σύστημα τετρακίνησης ALLGRIP. Μέσω του περιστροφικού χειριστηρίου υπάρχουν οι επιλογές AUTO (εμπλέκεται αυτόματα η τετρακίνηση σε συνθήκες μειωμένης πρόσφυσης), SPORT (καλύτερη απόκριση κινητήρα και 4κίνησης για δρόμους με στροφές), SNOW (επιλεκτική τετρακίνηση) και LOCK (μόνιμη 4κίνηση).

Την τροφοδοσία του νέου Suzuki SX4 αναλαμβάνουν δύο ολοκαίνουργιοι κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου 1.6 λίτρων απόδοσης 120 ίππων (αμφότεροι) με ροπή 156 Nm ροπής για τον βενζίνης και 320 Nm για τον diesel.  

Οι τιμές του νέου Suzuki SX4 S-Cross ξεκινούν από τις 16.870 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store