Skoda Rapid Spaceback




Μία από τις σημαντικότερες πρεμιέρες στο Athens Motor Show 2013 αποτελεί το Rapid Spaceback με το 5θυρο αμάξωμα. Με μήκος 4.304 χλστ. τοποθετείται στην καρδιά των μικρομεσαίων χάτσμπακ, ενώ σε σχέση με το σεντάν Rapid (δείτε εδώ τη δοκιμή), στο οποίο να υπενθυμίσουμε ότι το πίσω καπό ανοίγει μαζί με το παρμπρίζ, έχει μικρότερο μήκος κατά 179 χιλιοστά λόγω του πιο κοντού πίσω προβόλου.

Έτσι διατηρήθηκε το μακρύ μεταξόνιο των 2.602 χιλιοστών, γεγονός που σημαίνει ότι διατηρείται ο άνετος χώρος για τα γόνατα των πίσω φιλοξενούμενων. Μεγάλος για τα δεδομένα της κατηγορίας είναι και ο χώρος αποσκευών των 415 λίτρων (1.380 λίτρα με πεσμένα τα πίσω καθίσματα) με το πρακτικό άνοιγμα και το διπλό δάπεδο φόρτωσης. Νέο στοιχείο αποτελεί η πανοραμική γυάλινη οροφή διαστάσεων 1.713×1.155 χλστ. σε συνδυασμό με το πίσω παρμπρίζ που εκτείνεται μέχρι χαμηλά πίσω, δείχνοντας σαν ένα μεγάλο ενιαίο κομμάτι.

Για την κίνηση του Rapid Spaceback υπάρχει μια ευρεία γκάμα μηχανικών συνόλων βενζίνης και πετρελαίου που μπορείτε να δείτε αναλυτικά στους παρακάτω πίνακες. Επίσης να σημειώσουμε ότι με το λανσάρισμα του μοντέλου θα διατεθεί και η έκδοση GreenLine με το ντίζελ 1.6 TDI 90 PS, με κατανάλωση 3,8 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 99 γρ./χλμ.

H διάθεσή του θα ξεκινήσει στην Ελλάδα στις αρχές του 2014, ενώ οι τιμές ξεκινούν από 12.190 ευρώ (με απόσυρση) για την έκδοση 1.2 TSI 105 PS.

Get it on Google Play Download on the App Store