Citroen C4 Picasso – DS5




Δύο σημαντικές νέες εμφανίσεις σηματοδοτούν την παρουσία της Citroen στο Athens Motor Show 2013, το νέο μικρομεσαίο πολυχρηστικό Citroen C4 Picasso και το τολμηρό σχεδιαστικά και πολυτελές Citroen DS5. Το νέο Citroen C4 Picasso αποτελεί το πρώτο μοντέλο που βασίζεται πάνω στη νέα πλατφόρμα του γκρουπ PSA Peugeot Citroen EMP2 (Efficient Modular Platform 2). Με διαστάσεις 4.43μ. μήκος, 1.83μ. πλάτος και 1,61μ. ύψος, είναι 40χλστ. κοντύτερο σε σχέση με τον προκάτοχο του, για αυξημένη ευελιξία, προσφέροντας όμως την ίδια στιγμή, κορυφαίους χώρους για τους επιβάτες (αυξημένο μεταξόνιο κατά 55χλστ. – 2.785χλστ.) και τις αποσκευές τους (537 λίτρα, +40 λίτρα σε σχέση με την 1η γενιά).

Η νέα πλατφόρμα EMP2, σε συνδυασμό με την εξαιρετική αεροδυναμική απόδοση και τους κορυφαίους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου έχουν σαν αποτέλεσμα το νέο C4 Picasso να ξεχωρίζει για τις επιδόσεις και την οικονομία που προσφέρει. Αποτελεί το πρώτο μοντέλο της κατηγορίας του (έκδοση 1.6 e-HDi 90) που εκπέμπει κάτω από 98γρμ./χλμ. CO2, ενώ καταναλώνει μόλις 3,8 λίτρα/100 χλμ.! Διαθέσιμοι θα είναι οι πετρελαιοκινητήρες 1.6HDi με απόδοση 92 και 115 ίππους, οι οποίοι συνδυάζονται με το μικρο-υβριδικό σύστημα e-HDi.

Το Citroen DS5 αποτελεί το νεότερο μέλος της σειράς DS. Το πρωτοποριακό μοντέλο ακολουθεί απόλυτα την φιλοσοφία «Créative Technologie» της μάρκας ακολουθώντας ακόμα τολμηρότερες επιλογές στον τομέα του στυλ, της αρχιτεκτονικής και του φινιρίσματος. Για την κίνηση του Citroen DS5 υπάρχει ο πετρελαιοκινητήρας 1.6 e-HDi με τους 115 ίππους σε συνδυασμό με το μικρο-υβριδικό σύστημα e-HDi, ενώ παράλληλα, το DS5 είναι το πρώτο μοντέλο που χρησιμοποιεί το υβριδικό σύστημα Hybrid4, με πετρελαιοκινητήρα που προσφέρει επιδόσεις (200 ίπποι) και τετρακίνηση με εκπομπές CO2 μόλις 88γρμ./χλμ.

Get it on Google Play Download on the App Store