Νέο Audi A1: Πότε παρουσιάζεται και που θα αλλάξει ριζικά

Το Audi Α1 βρίσκεται ήδη έξι χρόνια στην αγορά από το 2010 που παρουσιάστηκε, ενώ το Νοέμβριο του 2014 ανανεώθηκε και απέκτησε -μεταξύ άλλων- νέους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου. Ο διάδοχός του αναμένεται προς τις αρχές του 2018, ωστόσο ήδη υπάρχουν κάποιες πληροφορίες για το νέο A1, το οποίο δεν θα αλλάξει σχεδιαστικά δραματικά και θα μοιάζει πιο πολύ σαν facelift του υπάρχοντος μοντέλου με πιο αιχμηρή αισθητική, όπως άλλωστε συμβαίνει και με άλλα νέα μοντέλα της Audi (βλ. Α4 και Α5).

Όμως οι βελτιώσεις που θα φέρει θα είναι πάρα πολλές σε κάθε επίπεδο. Κάτι αναμενόμενο άλλωστε αφού θα έχουν περάσει οκτώ χρόνια από το λανσάρισμα του πρώτης γενιάς Α1. Μία από τις βασικότερες αλλαγές που δεν θα φαίνονται με το μάτι θα είναι η νέα πλατφόρμα που θα βασίζεται και να είναι μια μικρότερη εκδοχή της MQB με την ονομασία Α0. Σύμφωνα με πηγές από την Αγγλία, το νέο A1 θα είναι μακρύτερο πάνω από 90 χιλιοστά από το υπάρχουν μοντέλο, δηλαδή το συνολικό του μήκος θα φτάνει τα 4,1 μέτρα. Σε συνδυασμό και με το μακρύτερο μεταξόνιο θα προσφέρει μεγαλύτερους χώρους για τους πίσω επιβάτες, όπου το υπάρχον Audi Α1 μειονεκτεί αισθητά. Μεγαλύτερος θα είναι και ο χώρος αποσκευών, ο οποίος θα φτάνει γύρω στα 300 λίτρα (από 270 λτ.).

Διαβάστε ακόμα: Νέο Audi Q2 Edition #1 με πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό

Σημαντικά αναβαθμισμένο θα είναι και σε τεχνολογία, αφού θα εφοδιάζεται με όλα τα τελευταίας γενιάς συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, με ψηφιακό πίνακα οργάνων, μεγαλύτερη οθόνη του συστήματος πολυμέσων και με πιο προηγμένα συστήματα συνδεσιμότητας.

Από πλευράς κινητήρων, στη βάση θα υπάρχει ο νέος βενζίνης 1.0 TFSI, ωστόσο οι 1.4 TFSI, 1.4 TDI και 1.6 TDI θα αντικατασταθούν από τους ολοκαίνουργιους βενζίνης 1.5 TSI και πετρελαίου 1.5 TDI, με αποδόσεις μεταξύ 90 έως 160 ίππων. Φυσικά θα υπάρξει και πιο σπορ έκδοση S1, ενώ πιο σκληροπυρηνική έκδοση RS 1 δεν αποκλείεται να δούμε στο υπάρχον μοντέλο προς την άνοιξη του 2017.

Get it on Google Play Download on the App Store