Νέο Audi TT 2.0 TDI 184 hp quattro S tronic

Η Audi εμπλουτίζει την γκάμα εκδόσεων του TT με την προσθήκη τετρακίνησης quattro και με τον κινητήρα πετρελαίου 2.0 TDI ισχύος 184 ίππων και 380 Nm ροπής. Σε συνδυασμό με το στάνταρ αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη S tronic, το TT Coupe επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 6,7 δευτερόλεπτα (7,0 δλ. το Roadster), η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 234 χλμ./ώρα, ενώ η κατανάλωση είναι 5,2 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 137 γρ./χλμ.

Το σύστημα quattro χρησιμοποιεί ένα ηλεκτροϋδραυλικό πολύδισκο συμπλέκτη για να μεταφέρει την ροπή στους δύο άξονες. Σε κανονικές συνθήκες η δύναμη του κινητήρα κατευθύνεται κατά κύριο λόγο στους εμπρός τροχούς, ενώ μόλις ανιχνευθεί απώλεια πρόσφυσης, ο συμπλέκτης μεταφέρει και ροπή στον πίσω άξονα μέσα σε λίγα χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Δείτε ακόμα: Απογείωση 0-230 χλμ. με Audi TT RS 400 PS

Επιπλέον, η διαχείριση του συμπλέκτη είναι ενσωματωμένη στο προαιρετικό σύστημα χειρισμού Audi drive select, με τα προγράμματα comfort, auto, dynamic, efficiency και individual. Ανάλογα την επιλογή επηρεάζεται η απόκριση του πεντάλ του γκαζιού, το βάρους του τιμονιού, η σκληρότητα των αμορτισέρ και η λειτουργία του S tronic.

To ΤΤ 2.0 TDI quattro S tronic είναι διαθέσιμο προς παραγγελία με τιμές (Γερμανίας) από 41.250 ευρώ το TT Coupe και από 43.650 ευρώ το TT Roadster, ενώ η πρώτες παραδόσεις θα γίνουν στις αρχές του 2017.

Get it on Google Play Download on the App Store