Έρχεται το πρώτο Audi A3 4θυρο coupe

Η Audi για πρώτη φορά στην ιστορία θα φέρει μια έκδοση με αμάξωμα 4θυρου κουπέ για το A3, η οποία θα βασιστεί πάνω στη νέα γενιά του μικρομεσαίου μοντέλου που θα παρουσιαστεί το 2019, έχοντας ως στόχο να ανταγωνιστεί άμεσα τη Mercedes CLA.

Σχεδιαστικά, το νέο μοντέλο θα βασίσει τις γραμμές του πάνω στο πρωτότυπο TT Sportback που είχε παρουσιάσει η Audi το 2014, έχοντας ένα αρκετά δυναμικό αμάξωμα, στο οποίο θα ξεχωρίζει το στυλ του πίσω μέρος του, με την οροφή να τραβιέται προς τα πίσω και να πέφτει πάνω στον ανασηκωμένο 3ο όγκο.

Διαβάστε ακόμα: Σύγκριση αξιοπιστίας Audi vs BMW vs Mercedes

Παράλληλα, τα πίσω φώτα θα στενέψουν και μακρύνουν, ενώ η κλίση του τελειώματος της πόρτας του χώρου αποσκευών θα παίζει το ρόλο και μιας μικρής αεροτομής. Στο μπροστινό μέρος, στοιχεία όπως η μεγάλη πολυγωνική γρίλια της μάσκας και τα μικρά σε μέγεθος φώτα θα χαρακτηρίσουν το επόμενο A3.

Περνώντας στους κινητήρες, στόχος της Audi είναι να τονίσει τις βενζινοκίνητες εκδόσεις προσφέροντας στο νέο A3 τους πιο καινούργιους TFSI της γκάμας, αλλά και παράλληλα να προσφέρει και υβριδική plug-in και ηλεκτρική έκδοση αντί του diesel, που έτσι κι αλλιώς είναι αποφασισμένο μετά το Dieselgate να περιορίσει ακόμη και εξ ολοκλήρου τη διάθεσή του στη γκάμα των μελλοντικών Audi.

Διαβάστε ακόμα: Νέο Audi Q5 από 50.500 ευρώ με πλούσιο εξοπλισμό

Στους δρόμους, τη νέα έκδοση 4θυρου κουπέ του Audi A3 την περιμένουμε το 2020, ένα χρόνο μετά το λανσάρισμα της επόμενης γενιάς του A3. Η επικείμενη προσθήκη της στη γκάμα είναι δεδομένο ότι θέτει εν αμφιβόλω την ύπαρξη νέας γενιάς για το A3 SportSedan, αφού δεν μπορεί να βρίσκεται στη γκάμα παράλληλα με το νέο 4θυρο κουπέ.

Get it on Google Play Download on the App Store