Έρχεται με πάνω από 450 άλογα το νέο Audi RS Q5

Στην επερχόμενη Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης στις αρχές Μαρτίου η Audi θα αποκαλύψει το νέο κορυφαίο RS Q5, που θα βασιστεί πάνω στη νέα γενιά του Q5 προσφέροντας πάνω από 450 άλογα ισχύος.

Το νέο Audi RS Q5 σύμφωνα με όσα αποκάλυψε το αφεντικό της AudiSport, ο κ. Stephan Winkelmann, θα είναι στη Γενεύη για να δείξει στην πράξη το τι μπορεί να καταφέρει το αγωνιστικό τμήμα δουλεύοντας με το νέο μεσαίο SUV των Γερμανών.

Διαβάστε ακόμα: Νέο κορυφαίο Audi SQ5 3.0 TFSI με 354 ίππους

Σε ό,τι αφορά στον κινητήρα του, αυτός αναμένεται να είναι είτε μια πιο ισχυρή εκδοχή του 3λιτρου V6 TFSI βενζινοκινητήρα του Audi SQ5, είτε ο νεότερος V6 turbo των 2,9 λίτρων από τη νέα Porsche Panamera. Όποιο και από τα δύο μοτέρ επιλεγεί, είναι δεδομένο ότι η ισχύς θα ξεπεράσει τα 450 άλογα, παρέχοντας ένα 0-100 χλμ./ώρα σε κάτω από 5 δευτερόλεπτα.

Μετά από την παρουσίαση του νέου Audi RS Q5 στη Γενεύη, η γερμανική εταιρεία ετοιμάζει μια RS επίθεση στα SUV της μοντέλα, αφού θα ακολουθήσουν το νέο RS Q2, αλλά και τα νέα RS Q4 και RS Q6. Στόχος της Audi είναι να προσφέρει όσο το δυνατόν περισσότερες σπορ επιλογές στους αγοραστές των SUVτης μάρκας.

Get it on Google Play Download on the App Store