Έρχονται Audi RS 5 Cabrio και Sportback με 450 ίππους

Η Audi ετοιμάζεται να διευρύνει τη γκάμα του πρόσφατα παρουσιασμένου νέου RS 5 Coupe, εξελίσσοντας αντίστοιχες top εκδόσεις και για τα A5 Cabrio και A5 Sportback. Μάλιστα, στην περίπτωση του 4πορτου κουπέ A5 Sportback, θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του μοντέλου που θα ενισχυθεί η γκάμα του με μια τέτοια top επιλογή.

Σχεδιαστικά, σύμφωνα με τις ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες που διαθέτουμε, τα νέα Audi RS 5 Cabrio και RS 5 Sportback θα έχουν πολλά κοινά με το RS 5 Coupe, ενσωματώνοντας ένα αρκετά δυναμικό design, με τονισμένους προφυλακτήρες, πλήρες περιμετρικό bodykit και μεγαλύτερους τροχούς.

Διαβάστε ακόμα: Νέο Audi A5 Sportback: Τιμές και εξοπλισμός

Σε ό,τι αφορά στον κινητήρα τους, οι νέες Audi RS επιλογές θα φέρουν τον νεότερο 2,9 λίτρων TFSI V6 biturbo κινητήρα βενζίνης των 450 ίππων και 600 Nm ροπής, που θα συνδυαστεί με το 8τάχυτο αυτόματο tiptronic κιβώτιο αλλά και με την τετρακίνηση quattro της Audi.

Οι επιδόσεις αναμένονται «καυτές», αφού το 0-100 χλμ./ώρα θα ολοκληρώνεται σε κάτω από 4,0 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα θα αγγίζει τα 280 χλμ./ώρα. Ως προς την παραγωγή τους, αυτή αναμένεται να ξεκινήσει το 2018, με την Audi για πρώτη φορά να προσφέρει μια τόσο διευρυμένη RS γκάμα στη μεσαία κατηγορία.

Get it on Google Play Download on the App Store