Audi Aicon Concept: Χωρίς τιμόνι και πεντάλ (+video)

Όπως είναι λογικό στην φετινή έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης την τιμητική τους έχουν μεταξύ άλλων και τα αυτόνομα αυτοκίνητα. Ένα από αυτά είναι και το Audi Aicon Concept, το μοντέλο το οποίο μας δείχνει πως φαντάζεται η γερμανική μάρκα το μέλλον των αυτόνομων αυτοκινήτων.

Δείτε ακόμη: Όλα τα νέα μοντέλα της έκθεσης αυτοκινήτου Φρανκφούρτη 2017

Το Audi Aicon Concept είναι ένα πλήρως αυτόνομο αυτοκίνητο, το οποίο μας δείχνει το μέλλον. Την πνοή του την αντλεί από τέσσερις ηλεκτροκινητήρες (έναν για κάθε τροχό) απόδοσης συνδυαστικής ισχύος 355 ίππων και 550 Nm ροπής.

Το εντυπωσιακότερο στοιχείο όμως του Audi Aicon δεν είναι η απόδοσή του αλλά η αυτονομία του καθώς σύμφωνα με τους Γερμανούς, αυτή ανέρχεται στα 800 χιλιόμετρα. Κάτι που κατάφεραν ρυθμίζοντας τα μοτέρ έτσι ώστε να δίνουν την ενέργειά τους με γνώμονα την βελτιστοποίηση της αυτονομίας και όχι των επιδόσεων.

Εντυπωσιακός όμως είναι και ο χρόνος φόρτισης των μπαταριών, καθώς η Audi υπόσχεται 80% φόρτιση μέσα σε λιγότερο από 30 λεπτά, με τη χρήση ταχυφορτιστή 800 βολτ.

Όσον αφορά στο αυτοκίνητο αυτό καθ’ αυτό, ο φουτουριστικός σχεδιασμός του κρύβει ως ένα βαθμό τις μεγάλες διαστάσεις του. Βλέπετε το μήκος του είναι 5,44 μ. ενώ το πλάτος του είναι στα 2,1 μ. και το μεταξόνιό του 3,47 μ. Με απλά λόγια είναι μεγαλύτερο και από ένα Audi A8.

Διαβάστε επίσης: Επιστημονικής φαντασίας… η γραμμή παραγωγής του VW Golf (+video)

Το εσωτερικό του είναι άκρως φουτουριστικό σχεδιαστικά, ενώ θυμίζει σαλόνι, καθώς η έλλειψη τιμονιού και πεντάλ μόνο σε αυτοκίνητο δεν παραπέμπουν… Φυσικά οι ψηφιακές οθόνες και τα πάνελ αφής κυριαρχούν, ενώ οι επιβάτες θα μπορούν να επικοινωνούν με το αυτοκίνητο μέσω κινητικών ή φωνητικών εντολών.

Get it on Google Play Download on the App Store