Έρχεται με «καρδιά» Porsche και 700 άλογα το νέο Audi RS 7 Sportback

Η Audi προετοιμάζει πυρετωδώς τη νέα γενιά του κορυφαίου 4πορτου κουπέ A7 και πλέον, νέες πληροφορίες που προέρχονται από τον αρχισχεδιαστή της εταιρείας, τον κ. Marc Lichte, ο οποίος μίλησε στο βρετανικό EVO, κάνουν λόγο ότι το νέο κορυφαίο RS 7 θα έρθει πιο δυνατό από κάθε άλλη φορά στα τέλη της επόμενης χρονιάς.

Διαβάστε ακόμα: Νέο Audi RS 4 Avant για οικογενειακές πτήσεις!

Στόχος λοιπόν της Audi είναι να ενισχύσει ακόμη περισσότερο αυτό που πολλοί έχουν χαρακτηρίσει ως «4πορτο supercar» και για αυτό θα απευθυνθεί στην Porsche, η οποία θα δανείσει στο επόμενο RS 7 Sportback τον νεότερο twin-turbo4,0 λίτρων V8 βενζινοκινητήρα της Panamera Turbo.

Με το μοτέρ αυτό υπό μάλης, το νέο κορυφαίο Audi θα προσφέρει 650 άλογα ισχύος και 812 Nm ροπής, ώστε σε συνδυασμό και με το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, αλλά και με την στάνταρ τετρακίνηση, να επιτύχει 0-100 χλμ./ώρα ακόμη και σε κάτω από 4,0 δευτερόλεπτα.

Διαβάστε ακόμα: Η Audi αποκαλύπτει το πρώτο πισωκίνητο R8

Ωστόσο, οι εκπλήξεις της Audi για το νέο RS 7 Sportback δεν θα σταματήσουν εκεί, αφού θα υπάρξει και μια ακόμη πιο ισχυρή έκδοση, που θα χρησιμοποιεί πάλι σύστημα κίνησης από την Porsche και πιο συγκεκριμένα, το υβριδικό σύνολο της Panamera Turbo S E-Hybrid.

Η ισχύς αναμένεται από τα 680 άλογα στην Panamera να αυξηθεί στα 700 άλογα στην περίπτωση του κορυφαίου Audi, με τις επιδόσεις να είναι απλά εκρηκτικές, αφού θυμίζουμε ότι στην Panamera το 0-100 βρίσκεται μόλις στα 3,4 δευτερόλεπτα! Κάπου εκεί λοιπόν θα κινηθεί και η κορυφαία έκδοση του RS 7, αποκτώντας φυσικά και τον τίτλο της πιο γρήγορης στην ιστορία του μοντέλου.

Διαβάστε ακόμα: Audi Aicon Concept: Χωρίς τιμόνι και πεντάλ (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store