Νέο Audi A7 Sportback με τεχνολογία αιχμής (+videos)

Η Audi μετά από εφτά χρόνια παρουσίασε την δεύτερη γενιά του A7 Sportback το οποίο έχει να επιδείξει μία σειρά από αλλαγές τόσο στο κομμάτι της εμφάνισης όσο και στον τομέα της τεχνολογίας.

Το νέο Audi A7 Sportbcack διαφοροποιείται αισθητά από την πρώτη γενιά, ενώ παραπέμπει ξεκάθαρα στο Prologue Concept. Οι διαστάσεις του είναι αυξημένες, με το μήκος στα 4.969 χλστ. το πλάτος στα 1.908 χλστ. και το ύψος στα 1.442 χλστ. ενώ το μεταξόνιό του φτάνει στα 2.926 χλστ.

Δείτε ακόμη: Έτσι παίζεις Tetris στον πίνακα οργάνων αυτοκινήτου (+video)

Το αμάξωμά του χαρακτηρίζεται από τις κομψές γραμμές και τα νεύρα στο καπό, τη μεγάλη μάσκα, και τα φώτα τεχνολογίας OLED, ενώ στο πίσω μέρος υπάρχει ηλεκτρικά αναδιπλούμενη οροφή, η οποία εμφανίζεται από τα 120 χλμ./ώρα και έπειτα.

Περνώντας στο εσωτερικό, οι ψηφιακές οθόνες και τα πάνελ αφής κλέβουν την παράσταση. Συγκεκριμένα, ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός, ενώ άλλες δύο οθόνες αφής υπάρχουν στο κέντρο του ταμπλό. Ο πίνακας οργάνων έχει μέγεθος 12,3 ίντσες, ενώ οι άλλες δύο οθόνες είναι 10,1 και 8,6 ιντσών.

Όσον αφορά στους χώρους της καμπίνας, το νέο Α7 Sportback θα διατίθεται τόσο ως τετραθέσιο όσο και ως πενταθέσιο, ενώ το πορτμπαγκάζ του είναι στα 535 λίτρα και με την αναδίπλωση των καθισμάτων φτάνει στα 1.390 λίτρα.

Αλλαγές όμως υπάρχουν και κάτω από το επιβλητικό αμάξωμά του, καθώς διαθέτει τέσσερις ενεργές αναρτήσεις με ηλεκτροκινητήρα σε κάθε τροχό (προαιρετικός εξοπλισμός, αφού η βασική έκδοση έχει συμβατική ανάρτηση, ενώ υπάρχει και η επιλογή αερανάρτησης και σπορ ανάρτησης), ενώ διαθέτει και τετραδιεύθυνση και προαιρετικά συνοδεύεται από διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.

Διαβάστε επίσης: Ρύθμισε εύκολα και γρήγορα, τους αρμούς του καπό

Η βασική έκδοση του νέου Audi A7 Sportback θα είναι η 55 TFSI με τον 3.0 λτ. V6 TFSI των 340 ίππων και των 500 Nm. Αυτός σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο Stronic (7 σχέσεων) και την τετρακίνηση Quattro, χαρίζει στο γερμανικό μοντέλο 0-100 χλμ./ώρα σε 5,3 δλ. με την τελική ταχύτητα να είναι περιορισμένη ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Από την άλλη η επίσημη μέση κατανάλωση είναι στα 6,8 λίτρα/100 χλμ.

Φυσικά, στο μέλλον θα δούμε και άλλες εκδόσεις βενζίνης και πετρελαίου, υβριδική έκδοση αλλά και την κορυφή, το RS7. Η τιμή του, τουλάχιστον στην Γερμανία είναι στα 67.800 ευρώ, ενώ στην χώρα μας σίγουρα θα πρέπει να περιμένουμε πολύ πιο αυξημένη τιμή, λόγω φόρων.

Get it on Google Play Download on the App Store