17 νέα μοντέλα ετοιμάζει η Audi το 2018

Γεμάτο νέα μοντέλα είναι το πρόγραμμα της Audi για το 2018, αφού αναμένεται να δούμε συνολικά 17 νέα λανσαρίσματα, τα οποία αφορούν καινούργια μοντέλα και εκδόσεις υπαρχόντων. Με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, εντός του έτους θα παρουσιαστεί το καινούργιο Audi A6 και το πρώτο Q8. Επίσης, είναι πολύ πιθανό να κάνουν την εμφάνισή τους το νέο A1 Sportback, το πιο σπορ SQ2 και το ολοκαίνουργιο Q3.

Δείτε ακόμη: Τέλος στην ποινικοποίηση του «δεν πληρώνω» στα διόδια

Το νέο Audi A1 δεν θα κάνει την εμφάνισή του με 3θυρο αμάξωμα δεδομένης της χαμηλής ζήτησης που έχουν γενικότερα τέτοιου τύπου αμαξώματα και θα πωλείται αποκλειστικά ως Sportback με 5 πόρτες. Το μικρότερο Audi θα βασίζεται στην πλατφόρμα MQB του νέου Polo, πράγμα που σημαίνει ότι θα μεγαλώσει και θα προσφέρει πιο άνετους χώρους, όπου το υπάρχον μοντέλο μειονεκτεί στο πίσω τμήμα της καμπίνας. Η παραγωγή του νέου Audi A1 θα μεταφερθεί από τις Βρυξέλλες στο εργοστάσιο της SEAT, στο Martorell της Ισπανίας.

Το πιο «καυτό» Q2 στην έκδοση SQ2 θα χρησιμοποιήσει τον 2.0 λτ. TFSI κινητήρα που τροφοδοτεί το S3. Η ισχύς του θα κυμαίνεται γύρω στους 300 ίππους, ενώ η μετάδοση θα γίνεται σε όλους τους τροχούς μέσω της τετρακίνησης quattro.

Ιδιαίτερα σημαντικό θα είναι το λανσάρισμα του νέου Audi Q3, το οποίο θα βασίζεται στην πλατφόρμα MQB, θα υιοθετεί πιο μοντέρνο σχεδιασμό, μια σειρά από νέες τεχνολογίες και ευρεία γκάμα κινητήρων. Στη βάση της γκάμας δεν αποκλείεται να τοποθετείται 3κύλινδρο μοτέρ, ενώ δεν θα λείπει και plug-in hybrid μηχανικό σύνολο.

Δείτε ακόμη: Τα υψηλότερα πρόστιμα του Κ.Ο.Κ. έως 10.000 ευρώ!

Το 2018 θα κάνει την εμφάνισή του το πρώτο ηλεκτρικό crossover της Audi και ίσως ένα πιο δυνατό RS Q5. Παράλληλα η γερμανική φίρμα εξελίσσει RS 5 Sportback και νέο μοντέλο «έκπληξη» RS. Πιο πολλά θα γνωρίζουμε σε περίπου ένα μήνα, στην προσεχή έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης.

Get it on Google Play Download on the App Store