Εντυπωσιάζουν τα νέα Audi S8 και A8 L W12

Μετά από μια σειρά teaser video ήρθε η ώρα της αποκάλυψης του ανανεωμένου κορυφαίου Audi A8 με τις αλλαγές στην σχεδίαση και τις αναβαθμίσεις σε ανέσεις, τεχνολογία και στους κινητήρες, προκειμένου να ανταγωνιστεί το νέο ομοεθνή του αντίπαλο, τη Mercedes S-Class. Εξωτερικά, παρουσιάζεται ανασχεδιασμένο το εμπρός και πίσω άκρο, όπου σημείο αναφοράς αποτελούν τα εμπρός Matrix LED φωτιστικά σώματα, ενώ ακόμα υπάρχουν νέα χρώματα στο αμάξωμα και σχέδια ζαντών με διάμετρο έως 21 ιντσών. Οι διαστάσεις του παρέμειναν ως είχαν, με το μήκος να ανέρχεται στα 5,14 μέτρα (+13 εκ. το A8 L), ενώ να υπενθυμίσουμε ότι το αμάξωμά του είναι εξολοκλήρου κατασκευασμένο από αλουμίνιο και ζυγίζει μόνο 231 κιλά.

Περνώντας στο υπερπολυτελές εσωτερικό του ανανεωμένου Audi A8, προστέθηκαν στον εξοπλισμό αεριζόμενα και με μασάζ εμπρός καθίσματα και πίσω με ξεχωριστές ηλεκτρικές ρυθμίσεις, δερμάτινη ενιαία κεντρική κονσόλα, τεσσάρων ζωνών αυτόματο κλιματισμό και υποπόδια για τους πίσω φιλοξενούμενους. Επίσης εφοδιάζεται με σύστημα ψυχαγωγίας της Bang & Olufsen και με δύο επίπεδες οθόνες με DVD player. Παράλληλα την ασφάλεια ενισχύουν περαιτέρω το head-up display, η υποβοήθηση νυχτερινής όρασης και το εξελιγμένο σύστημα προειδοποίησης ακούσιας αλλαγής κατεύθυνσης.

Στον τομέα των κινητήρων η αρχική έκδοση τροφοδοτείται με τον 3.0 λτ. TFSI των 310 ίππων, κατόπιν υπάρχει ο V8 4.0 λτ. TFSI twin turbo με 435 ίππους, ενώ στους ντίζελ περιλαμβάνονται ο 3.0 λτ. TDI με 258 ίππους και ο 4.2 λτ. TDI με 385 ίππους. Για όσους πάλι δεν αρκούνται με αυτά τα μηχανικά σύνολα και αναζητούν το… κάτι παραπάνω, το Audi A8 εφοδιάζεται ακόμα με τον W12 6.3 λτ. κινητήρα των 500 ίππων, ενώ στην κορυφή βρίσκεται η πιο σπορ έκδοση S8 με τον 4.0 λίτρων TFSI των 520 ίππων. Παράλληλα υπάρχει και το Audi A8 Hybrid με 2.0 λίτρων TFSI μηχανικό σύνολο, το οποίο σε συνδυασμό με ηλεκτρικό μοτέρ αποδίδει συνδυαστικά 245 ίππους και 480 Nm ροπής, με κατανάλωση 6,3 λτ./100 χλμ.

Πιο οικονομικό σε κατανάλωση είναι το 3.0 TDI με 5,9 λτ./100 χλμ., στο αντίθετο άκρο τοποθετείται το A8 L W12 quattro με 11,7 λτ./100 χλμ., ενώ ταχύτερο είναι το S8 με επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,2 δευτερόλεπτα.

Get it on Google Play Download on the App Store