Νέο extreme Audi TT quattro sport concept 2.0 TFSI 420 hp

Μαζί με το νέο, τρίτης γενιάς Audi TT, η γερμανική φίρμα παρουσιάζει και τo ακόμα πιο σπορτίφ TT quattro sport concept με τα ακόμα πιο δυναμικά χαρακτηριστικά τόσο σε εμφάνιση όσο και σε επιδόσεις. Εξωτερικά διακρίνεται από την ανασχεδιασμένη τρισδιάστατη μεγάλη μάσκα και τους ευμεγέθεις αεραγωγούς του προφυλακτήρα με το σπόιλερ από ανθρακόνημα, τα «φουσκωμένα» φτερά για να χωρέσουν οι ζάντες των 20 ιντσών, το διαχύτη πίσω από ανθρακόνημα και τη μεγάλη αεροτομή.

Το Audi TT quattro sport concept τροφοδοτεί ένας 2.0 TFSI με αλουμινένια πιστόνια και πίεση turbo στα 1.8 bar, απόδοσης 420 ίππων στις 6.700 σ.α.λ. και 450 Nm ροπής στις 2.400-6.300 σ.α.λ., ανεβάζοντας και άλλο τον πήχη στα 2λιτρα μοτέρ. Το βάρους 1.344 κιλών αμάξωμα επιταχύνει στο 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,7 δευτερόλεπτα, ενώ για τη μετάδοση φροντίζει ένα συμπαγές τριών αξόνων S Tronic κιβώτιο που αλλάζει τις ταχύτητες σε κλάσματα του δευτερολέπτου.

Όσον αφορά στις αναρτήσεις με τα τμήματα από αλουμίνιο, αποτελούνται από γόνατα ΜακΦέρσον εμπρός και τετραπλούς συνδέσμους πίσω, συνδυασμένες με σφιχτά αμορτισέρ και χαμηλωμένα ελατήρια για μείωση του κέντρου βάρους. Η κατανομή βάρους ανά άξονα ανέρχεται στην σχεδόν ιδανική αναλογία 54:46 εμπρός – πίσω, ενώ για ακόμα πιο σπορτίφ αίσθηση και συμπεριφορά το ESP μπορεί να απενεργοποιηθεί πλήρως.  

Get it on Google Play Download on the App Store