Νέο Audi R8 competition είναι το ισχυρότερο και ταχύτερο Audi

Πρεμιέρα στην Έκθεση Αυτοκινήτου το Λος Άντζελες θα κάνει το νέο, κορυφαίο και περιορισμένης παραγωγής Audi R8 Competition, το οποίο αποτελεί το ισχυρότερο και ταχύτερο αυτοκίνητο παρααγωγής της γερμανικής φίρμας από ποτέ. Την τροφοδοσία του αναλαμβάνει το ατμοσφαιρικό V10 μηχανικό σύνολο των 5.2 λτ. απόδοσης 570 ίππων, συνδυασμένο με το 7τάχυτο S tronic αυτόματο κιβώτιο. Το πιο γρήγορο R8 από ποτέ επιταχύνει στα 0-60 μ.α.ω. (0-96 χλμ./ώρα) σε μόλις 3,2 δλ. και η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 199 μ.α.ω. (320 χλμ./ώρα).

Αλλαγές υπάρχουν και στο αμάξωμα, οι οποίες εστιάζονται κυρίως στα εμπρός σπόιλερ, τις εισαγωγές αέρα του κινητήρα, την πίσω αεροτομή, τους καθρέπτες και το διαχύτη που είναι κατασκευασμένα από ανθρακόνημα. Επίσης, εφοδιάζεται με μαύρες γυαλιστερές ζάντες με πίσω ελαστικά διάστασης 305 πίσω, ενώ εξοπλίζεται με κεραμικά δισκόφρενα και κόκκινες δαγκάνες. Σε αφθονία είναι το ανθρακόνημα και στο εσωτερικό του κορυφαίου Audi R8 competition, όπως στην κεντρική κονσόλα και στις πόρτες.

Η παραγωγή του θα περιοριστεί στις 60 μονάδες, οι οποίες προορίζονται αποκλειστικά για την αγορά των Η.Π.Α., ενώ οι παραγγελίες θα ανοίξουν το Νοέμβριο και οι πρώτες παραδόσεις θα γίνουν στις αρχές του 2015. 

Get it on Google Play Download on the App Store