Ανανεωμένο Audi A1 και με νέο 3κύλινδρο κινητήρα 1.0 TFSI (+video)

Την πρώτη του εμφάνιση κάνει το ανανεωμένο Audi A1, το οποίο εκσυγχρονίζεται σε σχεδίαση και τεχνολογία, ενώ εφοδιάζεται και με ολοκαίνουργιο 1.0 TFSI κινητήρα. Εξωτερικά διακρίνεται για την πιο σπορτίφ εμφάνισή του και οι αλλαγές εστιάζονται στο ανασχεδιασμένο εμπρός και πίσω άκρο (φανάρια, προφυλακτήρες, μάσκα). Επίσης, το μήκος του αυξήθηκε ελάχιστα κατά 2 εκατοστά (3,98 μ.). Στο εσωτερικό του ανανεωμένου Audi A1 υπάρχουν νέες επενδύσεις, περισσότερα στοιχεία προαιρετικού εξοπλισμού και επιλογή πακέτου S line.

Σημαντικές αλλαγές και προσθήκες υπάρχουν στους κινητήρες, με την είσοδο του νέου 3κύλινδρου 1.0 TFSI 95 PS, με κατανάλωση 4,3 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 99 γρ./χλμ. Νέος για το A1 είναι και ο ντίζελ 1.4 TDI 90 hp με 3,4 λτ./100 χλμ. κατανάλωση και εκπομπές CO2 89 γρ./χλμ, που εφοδίασε αρχικά το ανανεωμένο VW Polo (δείτε εδώ τη δοκιμή). Στην γκάμα των κινητήρων υπάρχει και ο 1.8 TFSI 192 hp, ενώ στην κορυφή τοποθετείται ο 2.0 TFSI 231 hp και 370 Nm ροπής, ο οποίος τροφοδοτεί την κορυφαία τετρακίνητη έκδοση S1, προσφέροντας επιτάχυνση στο 0-100 χλμ./ώρα σε 5,9 δλ και τελική ταχύτητα 250 χλμ./ώρα.

Βελτιώσεις έχουν γίνει και στο «στήσιμο» του αυτοκινήτου στο δρόμο, μέσω της τοποθέτησης νέου ηλεκτρομηχανικού συστήματος διεύθυνσης στο οποίο υποβοήθηση μειώνεται όσο αυξάνεται η ταχύτητα και υπόσχεται καλύτερη αίσθηση έναντι του ελαφριού τιμονιού του προ ανανέωσης A1. Επίσης, η έκδοση S line εφοδιάζεται με πιο σφιχτή ανάρτηση, ενώ νέο στοιχείο στο Α1 αποτελεί το -γνωστό από τα μεγαλύτερα Audi- drive select system με τις τρεις επιλογές auto, efficiency και dynamic. Μέσω του δυναμικού συστήματος χειρισμού αλλάζει η απόκριση του κινητήρα και του S tronic κιβωτίου ταχυτήτων καθώς και η ρύθμιση των αμορτισέρ.

Παρακολουθείστε παρακάτω και το βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store