Νέο πανίσχυρο Audi R8 e-tron και στα σκαριά ηλεκτρικό σεντάν!

Μαζί με το νέο Audi R8, παρουσιάστηκε και το ηλεκτροκίνητο R8 e-tron με εντυπωσιακά βελτιωμένες επιδόσεις και αποδόσεις, καθώς και με ακόμα πιο δυναμική σχεδίαση. Η αυτονομία του διπλασιάστηκε από τα 215 χιλιόμετρα του προγενέστερου πρωτότυπου μοντέλου στα 450 χιλιόμετρα, ενώ η μπαταρία σχήματος T και χωρητικότητας 92 kWh (από 49 kWh), μπορεί να φορτίσει μέσα σε λιγότερες από δύο ώρες από το σύστημα φόρτισης Combined Charging System.

Εντυπωσιακές είναι οι επιδόσεις και αποδόσεις, αφού ο κάθε ένας από τους δύο ηλεκτροκινητήρες έχει ισχύ 170 kW και 460 Nm ροπής (συνολικά 462 ίπποι και 920 Nm ροπής), επιταχύνοντας το βαρύ σπορ ηλεκτρικό αυτοκίνητο των 1,8 τόνων στα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,9 δευτερόλεπτα. H τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 210 χλμ./ώρα ή στα 250 χλμ./ώρα. 

Μάλιστα, η τεχνολογία του R8 e-tron θα χρησιμοποιηθεί στην ανάπτυξη ενός νέου σεντάν μοντέλου, όπως αναφέρει επίσημα η Audi (πιθανώς αντίπαλο του Tesla Model S). Όσο για το R8 e-tron θα ξεκινήσει να διατίθεται μέσα στο 2015 σε άγνωστες -πολύ υψηλές- τιμές.

Get it on Google Play Download on the App Store