Νέο Audi S8 plus με ισχύ 605 ίππων και επιδόσεις superar!

Τη νέα τοπ έκδοση του Audi A8 παρουσιάζει η γερμανική φίρμα, το S8 plus, το οποίο προσφέρει υπερπολυτέλεια, κορυφαίες ανέσεις και τεχνολογία, συν επιδόσεις που είναι αντίστοιχες με ενός αμιγώς σπορ αυτοκινήτου. Το κατασκευασμένο εξολοκλήρου από αλουμίνιο αμάξωμά του, βασίζεται στο Audi Space Frame (ASF) και ζυγίζει μόλις 231 κιλά (το πλαίσιο), τα οποία είναι τα λιγότερα έναντι του ανταγωνισμού (σύμφωνα με την Audi).

Κάτω από το μακρύ εμπρός καπό του νέου S8 plus φιλοξενείται ο περεταίρω εξελιγμένος κινητήρας 4.0 TFSI V8 biturbo, με απόδοση 605 ίππων (+85hp από το S8) και 700 Nm ροπής (750 Nm με overboost). Το μεγάλο σεντάν επιταχύνει στα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,8 δευτερόλεπτα και η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 305 χλμ./ώρα. Το πανίσχυρο μοτέρ φέρει αλλαγές στις βαλβίδες εξαγωγής και στην γεωμετρία της τουρμπίνας. Η δύναμη περνάει και στους τέσσερις τροχούς μέσω του 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου tiptronic.

Βελτιώσεις έχει δεχτεί με την σειρά της και η αερανάρτηση, το τιμόνι και το σασί, ενώ για την πρόσφυση με το δρόμο φροντίζουν οι -ειδικά σχεδιασμένες για το S8 plus- 21 ιντσών ζάντες με ελαστικά 275/35 και για την πέδηση τα κεραμικά δισκόφρενα. Επιπλέον, στο dynamic package περιλαμβάνεται σπορ σύστημα εξάτμισης από την quattro GmbH για ακόμα πιο δυναμικό άκουσμα του V8 κινητήρα.

Αλλαγές έχουν γίνει και στην εξωτερική του εμφάνιση, όπως είναι η προσθήκη διακριτικού σπόιλερ στο πίσω καπό στο χρώμα του αμαξώματος ή από ανθρακόνημα, υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένα τα πτερύγια των αεραγωγών στον εμπρός προφυλακτήρα και οι καθρέπτες, ενώ μαύρη ματ είναι η μάσκα. Ανθρακόνημα υπάρχει και στο διαχύτη πίσω, ο οποίος καλύπτει τις τέσσερις στρογγυλές μαύρες απολήξεις των εξατμίσεων.

Φυσικά ο εξοπλισμός του είναι υπερπλήρης σε βαθμό υπερβολής, ενώ οι παραδόσεις του θα ξεκινήσουν στα τέλη Νοέμβρη και αρχική τιμή Γερμανίας στα 145.200 ευρώ (187.800 κοστίζει στην χώρα μας το S8).

Παρακολουθείστε παρακάτω και το βιντεο:


Get it on Google Play Download on the App Store