Νέο Audi A3 ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ 2012




Το 3ης γενιάς μικρομεσαίο Audi Α3 είναι ένα εντελώς νέο μοντέλο, παρόλο που εξωτερικά μοιάζει πολύ με το προγενέστερο. Ωστόσο προβάλλει περισσότερο δυναμισμό, που εκφράζεται τόσο αισθητικά (πιο δυναμικός προφυλακτήρας, λίγο πιο “αγριεμένα” εμπρός φωτιστικά), όσο και μέσω των διαστάσεών του: Πιο πλατύ κατά 12 χλστ., περίπου στο ίδιο μήκος (4,237 μ.) και ύψος (1,421 χλστ.). Στο εσωτερικό, η Audi χρησιμοποίησε περίπου τις ίδιες λιτές και απέριττες, αλλά αρκετά ελκυστικές γραμμές, με αυτές στο αντίστοιχο τμήμα του Audi A1. Από πλευράς χώρων, η Audi υπόσχεται ότι στο πίσω κάθισμα θα χωρούν πλέον 3 ενήλικες, με το πορτ-μπαγκάζ να έχει αυξηθεί στα 365 λίτρα (+15 λίτρα).

Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο της υπόστασης του νέου Audi A3, είναι αυτό της πλατφόρμας πάνω στην οποία βασίζεται και η οποία είναι το ολοκαίνουργιο MQB προσθιοκίνητο δάπεδο του VW Group. Το δάπεδο αυτό, πάνω στο οποίο θα στηριχτούν δεκάδες νέα μοντέλα των Audi, VW, SEAT και Skoda, διακρίνεται για την προσαρμοστικότητά του σε κάθε τύπου αυτοκίνητο με διαστάσεις από τη μικρή έως τη μεσαία κατηγορία, αλλά και για τη συμβολή του στη συνολική μείωση του βάρους. Παράλληλα δε με τη χρήση αλουμινίου σε φτερά και καπό, το νέο Audi A3 έρχεται αρκετά πιο ελαφρύ από το προηγούμενο μοντέλο (π.χ. -80 κιλά στο A3 1,4 TFSI).

Το νέο Α3 είναι διαθέσιμο στην χώρα μας με τους TFSI κινητήρες των 1,2 λτ. με 105 ίππους, των 1,4 λτ. με 122 και 140 ίππους και των 1,8 λτ. με 180 ίππους και τους TDI των 1,6 και 2,0 λτ με απόδοση 105 και 150 ίππων. Οι τιμές του ξεκινούν από 20.500 ευρώ με πλήρη εξοπλισμό ανέσεων και ασφάλειας.




Get it on Google Play Download on the App Store