Μικρά turbo αυτοκίνητα έως 1.000 κ.εκ.

Η είσοδος των downsized κινητήρων εδώ και μερικά χρόνια έφερε τα πάνω – κάτω στα μηχανικά σύνολα βενζίνης, αφού με λιγότερα κυβικά προσφέρουν ισχύ, ροπή και επιδόσεις αντίστοιχες με πολύ μεγαλύτερων ατμοσφαιρικών μοτέρ, αλλά με περιορισμένη κατανάλωση και εκπομπές CO2. Πλέον οι «μικροί» κινητήρες turbo έχουν διαδοθεί ευρέως και χρησιμοποιούνται ολοένα και από περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες, οι οποίες τους συρρικνώνουν.

Έως τα 1.000 κ.εκ. υπάρχουν αρκετά turbo μηχανικά σύνολα βενζίνης, τα οποία τοποθετούνται σε μικρά αυτοκίνητα, αλλά και σε μεγαλύτερα. Βασικοί πρωταγωνιστές είναι ο όμιλος Fiat με το δικύλινδρο 0.9 TwinAir Turbo, το VW Group με τον 1.0 TSI, η Renault με τον 0.9 TCe, η Ford με τον 1.0 EcoBoost και η Opel με τον 1.0 Turbo.

Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε αναλυτικά τα μικρά αυτοκίνητα που διατίθενται με turbo κινητήρες έως 1.000 κ.εκ., μαζί με τις τιμές, εξοπλισμούς, τεχνικά χαρακτηριστικά και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Audi A1 1.0 TFSI 95 hp

Το ανανεωμένο Audi A1 εκσυγχρονίστηκε σε σχεδίαση και τεχνολογία, ενώ εφοδιάζεται και με ολοκαίνουργιο 1.0 TFSI κινητήρα. Εξωτερικά διακρίνεται για την πιο σπορτίφ… Περισσότερα Εδώ.

Fiat Punto 0.9 TwinAir 105hp

O TwinAir κινητήρας των 0.9 λτ. απόδοσης 105 ίππων τροφοδοτεί και το Punto, όπως επίσης την Alfa Romeo MiTo και άλλα μοντέλα του ιταλικού ομίλου. Σε συνδυασμό με την… Περισσότερα Εδώ.

Ford Fiesta 1.0 EcoBoost 100/120/140 hp

Ο EcoBoost κινητήρας του 1.0 λίτρου που τροφοδοτεί το ανανεωμένο Fiesta, διατίθεται με 100, 120 και 140 ίππους, συνδυάζοντας την αυξημένη απόδοση με την χαμηλή… Περισσότερα Εδώ.

Lancia Ypsilon 0.9 TwinAir 85hp

Ο TwinAir κινητήρας των 0.9 λτ. που υπάρχει σε πολλά ακόμα μοντέλα του ομίλου Fiat τροφοδοτεί και τη Lancia Ypsilon. Το εν λόγω 2κύλινδρο μοτέρ δείχνει τη… Περισσότερα Εδώ.

Opel Corsa 1.0 Turbo 115 hp

Στη νέα 5η κατά σειρά γενιά του, το μικρό Opel αναβαθμίζεται σε όλους τους τομείς, αποκτώντας πιο μοντέρνα σχεδίαση εξωτερικά και στο εσωτερικό, βελτιωμένη ποιότητα και… Περισσότερα Εδώ.

Renault Clio 0.9 TCe 90 hp

Η 4η κατά σειρά γενιά του Clio κερδίζει τις πρώτες εντυπώσεις με την πολύ ελκυστική και δυναμική εξωτερική εμφάνιση. Πολύ μοντέρνο παρουσιάζεται και το εσωτερικό του σε… Περισσότερα Εδώ.

SEAT Ibiza 1.0 ECO TSI 95/110 hp

Με πολλές αναβαθμίσεις παρουσιάζεται το ανανεωμένο SEAT Ibiza, το οποίο εφοδιάζεται με νέους κινητήρες, νέο σύστημα infotainment, νέα χρώματα, ενώ είναι βελτιωμένο και σε… Περισσότερα Εδώ.

Volkswagen Polo 1.0 TSI 95/110 hp

Για πρώτη φορά το Volkswagen Polo BlueMotion προσφέρεται με κινητήρα βενζίνης TSI (μέχρι τώρα ήταν διαθέσιμο μόνο με ντίζελ). Ο νέος 3κύλινδρος αλουμινένιος κινητήρας… Περισσότερα Εδώ.

Get it on Google Play Download on the App Store