Μετατροπή Toyota GT86 με κινητήρα από Nissan GT-R!

Το Toyota GT86 είναι ένα από τα πιο fun to drive κουπέ αυτοκίνητα που μπορεί να αγοράσει κανείς χωρίς να δαπανήσει μια περιουσία, ωστόσο κάποιοι θα ήθελαν περισσότερους από 200 ίππους από το 2λιτρο boxer κινητήρα. Τη λύση δίνουν βελτιωτές που ανεβάζουν την ισχύ μέσω τοποθέτησης νέου φίλτρου αέρα, εξάτμισης και επαναπρογραμματισμού του εγκεφάλου, ωστόσο για περισσότερη αύξηση της απόδοσης διατίθενται και κιτ με τούρμπο.

Όμως υπάρχουν και οι πιο ακραίες μετατροπές μέσω της τοποθέτησης άλλου κινητήρα, όπως είναι από το GT 86 με μοτέρ από Ferrari 458 ή στην συγκεκριμένη περίπτωση από Nissan GT-R. Στη θέση λοιπόν του 2λιτρου ατμοσφαιρικού επίπεδου 4κύλινδρου, τοποθετήθηκε ένας πολύ μεγαλύτερος V6 3.6 λτ. twin-turbo, ο οποίος χώρεσε στο εμπρός μέρος του GT86, αλλά φτιάχτηκε και άλλο καπό λόγω του μεγαλύτερου κατά τρεις φορές ύψους του. Μάλιστα το μοτέρ από το Nissan δέχτηκε και άλλες μετατροπές, ενώ στόχος των βελτιωτών της Street FX από την Αυστραλία, είναι να ξεπεράσουν τους 1.000 ίππους στους πίσω τροχούς!

Ο αρχικός 2λιτρος κινητήρας είχε δεχτεί και αυτός με την σειρά του διάφορες βελτιώσεις και είχε φτάσει τους 545 ίππους, ωστόσο οι μηχανικοί ήθελαν να δοκιμάσουν ακόμα περισσότερα άλογα κάτω από το καπό του GT86. Παράλληλα με τον κινητήρα άλλαξε και το κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ στη θέση του 6τάχυτου μηχανικού τοποθετήθηκε ένα 6άρι σειριακό.

Η Street FX προορίζει το GT86 για χρήση δρόμου και πίστας, γι’αυτό το αυτοκίνητο θα παρέχει κάποια απαραίτητα κομφόρ στον οδηγό του, όπως air condition.


Get it on Google Play Download on the App Store