Η ισχυρότερη στον κόσμο Mercedes GLA των 600 ίππων! (+video)

H Mercedes-AMG GLA 45 4MATIC με τον 2λιτρο turbo κινητήρα των 381 ίππων και 475 Nm ροπής, είναι πανίσχυρη και ταχύτατη (0-100 χλμ./ώρα σε 4,4 δλ.), χωρίς καμία μετατροπή. Το εν λόγω μηχανικό σύνολο το έχουμε δει με περισσότερα άλογα στην A 45 από διάφορους βελτιωτές, ωστόσο αυτή τη φορά χτύπησε ρεκόρ.

Πιο συγκεκριμένα, η EPD Motorsports κατάφερε στο 4 στάδιο βελτίωσης να ανεβάσει την απόδοση της GLA 45 στους 600 ίππους και στα 770 Nm ροπής. Σύμφωνα με τη δυναμομέτρηση της EPD το μοτέρ φτάνει στους τροχούς τους 536 ίππους και 676 Nm ροπής, έναντι 329 ίππους και 421 Nm ροπής του εργοστασιακού μοντέλου.

Οι αλλαγές που έχουν γίνει είναι αρκετές και περιλαμβάνουν νέο τούρμπο, αλλαγμένη αντλία καυσίμου και ψεκασμό, διάφορες επεμβάσεις στον κινητήρα από την AMS Performance και νέα εξάτμιση της Frequency Intelligent Exhaust.

Δείτε ακόμα: Κόντρα Mercedes-AMG A 45 381 PS vs Α 45 450 PS

Εκτός από τον κινητήρα, υπάρχουν μια σειρά από αλλαγές σε ανάρτηση (νέα ρυθμιζόμενη με χαμήλωμα της απόστασης από το έδαφος), φρένα (νέες δαγκάνες εμπρός-πίσω), και τροχούς (από την HRE Performance), που φροντίζουν να συμβαδίσουν με τα νέα δεδομένα ισχύος της GLA.

Παράλληλα, η EPD Motorsports προσφέρει και αεροδυναμικό body kit, το οποίο περιλαμβάνει νέα μεγάλη πίσω αεροτομή, νέα πλαϊνά σπόιλερ και νέο μαύρο πίσω διαχύτη.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τη δυναμομέτρηση της GLA 45 των 600 ίππων:


Get it on Google Play Download on the App Store