Chevrolet Camaro με 800 άλογα είναι τέρας δύναμης

Η αμερικάνικη Specialty Vehicle Engineering παρουσιάζει τη νέα της πρόταση αναβάθμισης για την Chevrolet Camaro, η οποία εμπνέεται από την περίφημη Yenko Camaro των 450 ίππων της δεκαετίας του ’60, που δημιούργησε ο πρώην οδηγός αγώνων Don Yenko.

Η νέα βελτιωμένη Camaro της Specialty Vehicle Engineering (SVE) έρχεται για να προσφέρει πολλά περισσότερα σε δύναμη και επιδόσεις, αφού η αμερικάνικη βελτιωτική εταιρεία παίρνει τον ατμοσφαιρικό V8 κινητήρα της Chevrolet Camaro SS και αρχικά, από τα 6,2 λίτρα αυξάνει τη χωρητικότητά του στα 6,8 λίτρα.

Δείτε ακόμα: H Chevrolet Camaro ZL1 πέτυχε νέο ρεκόρ στο Nürburgring (+video)

Στη συνέχεια, η SVE τοποθετεί έναν μεγάλο κομπρέσσορα 2,9 λίτρων, ενώ αλλάζει πλήρως τα «σωθικά» του κινητήρα, για να βγάλει την υψηλότερη δυνατή απόδοση. Μετά από όλα αυτά, η ισχύς της βελτιωμένης αυτής Camaro αυξάνεται στα 800 άλογα και η ροπή φθάνει τα 1.017 Nm!

Παράλληλα, η βελτιωτική εταιρεία προσφέρει και μια σειρά από επιπλέον βελτιώσεις στο αυτοκίνητο, τοποθετώντας ένα νέο carbon καπό με μεγάλη εισαγωγή, τα κλασσικά αυτοκόλλητα Yenko σε διάφορα σημεία του αμαξώματος, 20 ιντσών ζάντες, λογότυπα «800», αλλά και custom λεπτομέρειες στο εσωτερικό.

Διαβάστε ακόμα: 750 άλογα για τη νέα Shelby Super Snake Mustang (+video)

Για όλα τα παραπάνω η Specialty Vehicle Engineering ζητά 40.000 δολάρια, μια τιμή η οποία είναι ίδια με αυτή που κοστίζει η Camaro SS στις Η.Π.Α., διπλασιάζοντας ουσιαστικά το κόστος της. Η εταιρεία ανακοινώνει επίσης ότι θα κατασκευάσει μόνο 50 αυτοκίνητα της βελτιωμένης της Camaro, τονίζοντας τη συλλεκτικότητά της και δικαιολογώντας την αυξημένη τιμή της όλης μετατροπής.

Get it on Google Play Download on the App Store