Βελτιωμένη BMW M240i ACL2S με 400 άλογα και εντυπωσιακή εμφάνιση

Η AC Schnitzer παρουσιάζει τη νέα ACL2S, η οποία βασίζεται πάνω στην BMW M240i και έρχεται για να προσφέρει δύναμη αντίστοιχη μιας M4 στο μικρότερο κουπέ της BMW. Το νέο μοντέλο θα παρουσιαστεί επίσημα στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης σε 1 εβδομάδα, ώστε στη συνέχεια να παραχθεί σε 30 μόνο μονάδες.

Κύριο χαρακτηριστικό της BMW M240i της AC Schnitzer αποτελεί η αύξηση της ισχύος του 6κύλινδρου μοτέρ της, η οποία έχει επιτευχθεί με επαναπρογραμματισμό της ECU, την τοποθέτηση νέας εισαγωγής και καινούργιας εξάτμισης. Το αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι η δύναμη να αυξηθεί στα 400 άλογα από 340 και η ροπή να φθάσει στα 600 Nm.

Παράλληλα, η AC Schnitzer αλλάζει και την εξωτερική εμφάνιση της M240i προσφέροντάς της ένα αεροδυναμικό bodykit που περιλαμβάνει 10 ξεχωριστά τμήματα, όπως carbonεμπρόσθιο σπόιλερ και αντίστοιχα carbonαεροτομή στο πίσω μέρος, τονισμένα πλαϊνά φτερά, νέο διαχύτη, αλλά και τις ζάντες AC1 της βελτιωτικής φίρμας.

Διαβάστε ακόμα: Οδηγούμε στην Ελλάδα τη νέα BMW Σειρά 5

Επιπλέον αυτών η AC Schnitzer στο εσωτερικό τοποθετεί ένα νέο τριάκτινο σπορ δερμάτινο τιμόνι, αλουμινένια πεντάλ, νέες δερμάτινες επενδύσεις στα σπορ καθίσματα και λογότυπα «1 στις 30». Οι αλλαγές ολοκληρώνονται με τη νέα ανάρτηση, η οποία ρυθμίζει ανάλογα με τις επιλογές του ιδιοκτήτη την απόστασή της από το έδαφος.

Σε ό,τι αφορά τέλος στην τιμή όλων των παραπάνω, το κόστος για την βελτίωση της AC Schnitzer είναι πολύ υψηλό, αφού στη Γερμανία η όλη αναβάθμιση κοστίζει 35.900 ευρώ χωρίς το κόστος αγοράς του αυτοκινήτου. Εναλλακτικά, για αυτούς που θέλουν ακόμα περισσότερα υπάρχει και η βελτιωμένη ACL2, με 570 άλογα, που βασίζεται πάνω στη BMW M2.


 

Get it on Google Play Download on the App Store