Νέες BMW Alpina B3 και B4 Biturbo με 440 άλογα

Ο γνωστός βελτιωτικός οίκος της Alpina δημιουργεί δύο νέος, πιο ισχυρές εκδόσεις των βελτιωμένων της B3 και B4 Biturbo που βασίζονται πάνω στις BMW Σειρά 3 και Σειρά 4. Οι νέες εκδόσεις φέρουν το διακριτικό «S» στην ονομασία τους και προσφέρουν ακόμη πιο εκρηκτικές επιδόσεις σε σχέση με τις «απλές» B3 και B4.

Ειδικά στο πεδίο της απόδοσης, ο κινητήρας των νέων Alpina B3 S και B4 S είναι ο ίδιος 3λιτρος 6κύλινδρος Twin Power Turbo της BMW με αυτόν των Alpina B3 και B4, όπως πλέον η ονομαστική του ισχύς αγγίζει τα 440 άλογα (από 410) και η ροπή τα 660 Nm(από 600).

Διαβάστε ακόμα: Η πληθωρική BMW M760Li xDrive των 291.000 ευρώ!

Σύμφωνα με την Alpina μετά τη νέα αυτή αναβάθμιση το 0-100 χλμ./ώρα των δύο μοντέλων είναι ακόμη πιο γρήγορο και βρίσκεται στα 4,3 δευτερόλεπτα για την B3 S και τα 4,2 για την B4 S, ενώ στην τετρακίνητη έκδοση της κουπέ μειώνεται στα 3,9 δευτερόλεπτα. Παράλληλα, η τελική ταχύτητα αγγίζει πλέον τα 304 και 306 χλμ./ώρα αντίστοιχα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι εκτός από τον κινητήρα η Alpina έχει επέμβει και στο 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της BMW, το οποίο προσφέρει πλέον πιο γρήγορες εναλλαγές σχέσεων, ενώ παράλληλα τοποθετεί και μια πιο σπορ ρυθμιζόμενη ανάρτηση. Με διάφορες ενισχύσεις έρχονται και τα αμαξώματα των δύο αυτοκινήτων για πιο δυναμική εμφάνιση, ενώ και το εσωτερικό έχει αναβαθμιστεί.


Get it on Google Play Download on the App Store