BMW Σειρά 3 Ε21 με τούρμπο μοτέρ Wankel 930 ίππων (+video)

Κατά καιρούς έχουμε δει διάφορα engine swaps (αλλαγές κινητήρα) τα οποία άλλοτε προκαλούν γέλιο και άλλοτε θαυμασμό. Αυτό εδώ όμως δεν μπορούμε να πούμε σε ποια από τις δύο κατηγορίες ανήκει, αφού από την μία έχουμε μία κλασική πλέον BMW και από την άλλη ένα ιδιαίτερο μοτέρ.

Βλέπετε η BMW Σειρά 3 E21 είναι η πρώτη BMW Σειρά 3 και έβγαινε αποκλειστικά με δίπορτο αμάξωμα και πλέον λίγες μονάδες της μπορείς να βρεις σε καλή κατάσταση και μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις είναι ακριβές.

Δείτε επίσης: Δείτε πόσο κοστίζει η BMW M4 στην Ελλάδα και πόσο στην Γερμανία

Από την άλλη, έχουμε τον περιστροφικό κινητήρα Wankel ο οποίος έχει τις ιδιαιτερότητές του. Τα καλά του και τα κακά του, αλλά σίγουρα η απόδοσή του και ο τρόπος λειτουργίας του κάνουν πολλούς να είναι οπαδοί του.

Ένας από τους οπαδούς του συγκεκριμένου μοτέρ είναι και ο ιδιοκτήτης της BMW E21 που θα δούμε στο video. O Atalay Bektas, όπως είναι το όνομά του έχει αποφάσισε να βάλει το συγκεκριμένο μοτέρ κάτω από το καπό της BMW, η οποία βρίσκεται στην οικογένεια για 25 χρόνια. Μάλιστα είναι υπερτροφοδοτούμενο και αποδίδει 930 ίππους!

Όπως θα δείτε και στο video που ακολουθεί, η δουλειά που έχει γίνει είναι εξαιρετική και η BMW Σειρά 3 φαίνεται να έχει ξανανιώσει μετά από αυτή την μεταμόσχευση καρδιάς, η οποία έλαβε χώρα στην Αυστραλία!


Get it on Google Play Download on the App Store