Το πιο τρελό Toyota GT86 είναι 5.0 λτ. και έχει 4 τούρμπο (+video)

Το Toyota GT86 είναι ένα από τα πλέον αγαπημένα αυτοκίνητα στην παγκόσμια σκηνή βελτίωσης και το αποδεικνύει για ακόμη μία φορά, καθώς θα το δούμε με 5λιτρο μοτέρ V12 κάτω από το καπό του το οποίο μάλιστα συντροφεύεται από τέσσερα τούρμπο. Είναι πραγματικά τρελό και το δείχνει.

Η βελτίωση ανήκει στην KK Performance, η οποία μας έρχεται από τα Αραβικά Εμιράτα, αποδεικνύοντας πως το GT86 είναι παγκόσμιο φαινόμενο αλλά και πως υπάρχει και εκεί πλέον σοβαρή βελτιωτική σκηνή.

Ας γίνουμε όμως συγκεκριμένοι. Κάτω από το καπό του Toyota GT86 βρίσκεται πλέον ο 5.0 λτ. V12 1GZ-FE του Toyota Century (πρόκειται για λιμουζίνα της Toyota) ο οποίος με τη βοήθεια τεσσάρων τούρμπο αποδίδει περίπου 800 άλογα.

Δείτε επίσης: Νέο Toyota Yaris. Τιμές, εξοπλισμοί και πότε έρχεται στην Ελλάδα

Φυσικά οι μηχανικές μετατροπές συνοδεύονται και από ανάλογο bodykit, το οποίο φανερώνει ή καλύτερα φωνάζει τις προθέσεις αλλά και τις δυνατότητες του Toyota GT86 καθώς είναι εξαιρετικά επιθετικό έως προκλητικό!

Το συγκεκριμένο Toyota GT86 V12 Quad Turbo πραγματοποίησε την πρεμιέρα του στην έκθεση Emirates Custom Show του Abu Dhabi από όπου προέρχεται και το video που θα δούμε πιο κάτω.


Get it on Google Play Download on the App Store