Βελτίωση με 225 άλογα για το νέο Honda Civic 1.5 i-VTEC Turbo (+video)

Η γνωστή βελτιωτική εταιρεία Hondata παρουσιάζει την πρώτη της αναβάθμιση για τον 1.500άρη turboi-VTEC κινητήρα του νέου Civic, η οποία είναι διαθέσιμη ήδη για όλες τις εκδόσεις αμαξώματος του μικρομεσαίου μοντέλου (χάτσμπακ, σεντάν, κουπέ) στις Η.Π.Α.

Το μοτέρ αυτό από το εργοστάσιο θυμίζουμε ότι στην αμερικάνικη έκδοσή του αποδίδει 180 άλογα ισχύος και 240 Nm ροπής, όμως η Hondata με την τοποθέτηση ενός νέου προγράμματος καταφέρνει να βγάλει 225 άλογα και 344 Nm ροπής για την έκδοση με το χειροκίνητο κιβώτιο (214 άλογα και 298 Nm για αυτή με το αυτόματο, CVT).

Μετά τη νέα αυτή βελτίωση, η Hondata υπόσχεται ότι το Civic 1.5 i-VTEC Turbo είναι πιο απολαυστικό στην οδήγηση, προσφέροντας παράλληλα έναν πιο σπορ χαρακτήρα στον ιδιοκτήτη του.

Στο πεδίο της τιμής, το πρόγραμμα της Hondata για το Civic που ονομάζεται «FlashPro» έχει ένα λογικό κόστος 695 δολαρίων στις Η.Π.Α. Η «φόρτωσή» του μπορεί να γίνει ακόμη και με το λάπτοπ του ιδιοκτήτη μέσω της θύρας OBD του αυτοκινήτου.

Εάν για οποιονδήποτε λόγο ο ιδιοκτήτης θελήσει να ξαναγυρίσει στις εργοστασιακές ρυθμίσεις του μοτέρ, το FlashPro μπορεί να το κάνει εύκολα και γρήγορα, πάλι απλά συνδέοντας το πρόγραμμα με τη θύρα OBD του αυτοκινήτου.

Διαβάστε ακόμα: 

To video του θρυλικού ρεκόρ του νέου Honda Civic Type R στο Nurburgring 

Ξεχασμένο Honda Civic του 1978 με 13.840 χιλιόμετρα! 

Πιο αεράτο Audi S3 Cabriolet με 400 ίππους από την ABT


Get it on Google Play Download on the App Store